Суспільство

За здоровий відпочинок: у Ніжині відбувся велопробіг (Фото)

У Ніжині відбувся велопробіг, в якому взяли участь жителі міста, працівники лісового та водного господарств краю, Ніжинської та Чернігівської райрад, гості з Бахмача й Києва. Стартував пробіг з центральної площі імені Івана Франка, а завершився в ботанічному заказнику місцевого значення «Зайцеві сосни», що розташований на території Регіонального ландшафтного парку «Ніжинський». Протяжність маршруту становила 29 кілометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб привітати Україну з 25-річчям, чернігівець проїхав 1 500 кілометрів

Ідея проведення велопробігу належить дирекції Регіонального ландшафтного парку «Ніжинський» – комунального підприємства районної ради. Мета заходу – зробити здоровий відпочинок на природі масовішим і популярнішим. Адже й справді в парку «Ніжинський» для цього є все: діє екологічна стежка та зони відпочинку, а нещодавно тут відкрили ще й так званий будиночок лісівника.

Зону відпочинку облаштовували зусиллями працівників ДП «Ніжинське лісове господарство». Місце обрали чисте і спокійне, в охоронній зоні – в заказнику місцевого значення «Зайцеві сосни». Саме тут закінчився велопробіг, по завершенні якого керівники парку, районної ради та лісового господарства офіційно відкрили зону відпочинку. Звісно, нову рекреацію облаштували спеціальними місцями для багаття йсміття, мангалом, не забули і про головну родзинку – «будиночок лісівника».

Керівництво лісгоспу продумало кожну дрібничку, щоб зробити відпочинок ніжинців максимально комфортним, безпечним і безкоштовним. Єдине, про що просять лісівники та екологи, – не розкидати сміття в лісі, а залишати його у спеціально відведеному місці.

За інформацією ДП «Ніжинське лісове господарство»

Ще статті по темі

Back to top button