Суспільство

Забудовувати Березовий гай у Чернігові не планують

У Чернігові в Березовому гаю не будуть зводити багатоповерхівки. Про це йдеться в листі  першої заступниці голови ОДА Олени Бойко.

«Станом на сьогодні, Управлінням капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації не заплановані роботи, в тому числі й будівництво багатоповерхових багатоквартирних житлових будинків, на земельних ділянках з кадастровими номерами: 7410100000:02:016:0082, 7410100000:02:015:0495 у районі Березового гаю», — йдеться у листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти програли суд щодо забудови Березового гаю в Чернігові

Нагадаємо, будівництво в Березовому гаю мали почати у 2016-му. Частину квартир отримали б учасники АТО. У жовтні 2016-го у фундамент будинку заклали капсулу. За кілька днів її дістали і розбили люди, що виступали проти будівництва.Тоді після протестів міська рада скасувала своє попереднє рішення про надання земельної ділянки під будівництво. Компанія-забудовник «УкрСіверБуд» подала до суду, щоб оскаржити скасування. Деснянський районний суд його не задовольнив. А Київський апеляційний суд – задовольнив. У 2017-му міська рада подала касаційну скаргу. Рішення Верховного Суду України опублікували 16 лютого. Касаційні скарги залишили без задоволення, оскаржити це рішення неможливо.

У компанії «УкрСіверБуд», яка мала будувати багатоповерхівки, сказали, що відмовлятися від зведення будинку у Березовому гаю не збираються. Натомість, як сказав секретар Чернігівської міськради Олександр Ломако, що робити з земельними ділянками у Березовому гаю має вирішувати управління капітального будівництва Чернігівської ОДА, в постійному користуванні якого вони і перебувають.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Суспільне

Ще статті по темі

Back to top button