Суспільство

Заклади освіти Новгород-Сіверського району з новою комп’ютерною технікою

Система роботи у форматі дистанційного навчання потребує сучасного технічного обладнання. 2022 рік став знаковим у цьому питанні. 528 сучасних комп’ютерів, ноутбуків, хромбуків, планшетів отримали заклади загальної середньої освіти територіальних громад Новгород-Сіверського району.

Показник надходжень становив 33,6%. Досягти найвищого результату за останні роки змогли за рахунок використання залишків освітньої субвенції 2021 року, коштів місцевого бюджету, залучення благодійної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цифровізація мисливської галузі: що змінюється?

Для двох опорних закладів Семенівської міської територіальної громади за рахунок коштів на реалізацію спільного з Міжнародним надзвичайним фондом допомоги дітям при Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) купили інтерактивні панелі з вбудованими комп’ютерами, вебкамери, пакет програмного забезпечення тощо на загальну суму 219 411, 60 грн.

У 2022 році за рахунок залишків коштів освітньої субвенції 2021 року для закладів освіти Понорницької селищної територіальної громади закупили обладнання для навчальних кабінетів на 530 737, 00 грн.

Для освітнього процесу для учнів у закладах загальної середньої освіти – 833 одиниці комп’ютерної техніки (6,2 учні на 1 одиницю), для педагогів – 737. Зроблений значний крок уперед, проте до європейських стандартів треба здолати ще мінімум чотири сходинки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Новгород-Сіверська РВА

Ще статті по темі

Back to top button