Суспільство

«Законсервують» майже за 29 мільйонів гривень: в Чернігові хочуть закрити фасадом пам’ятку культури (Фото)

В Чернігові, міська рада продовжує термомодернізацію будівлі міського палацу культури. Цього разу під прицілом чиновників опинилася частина будівлі, де розташована найстарша мозаїка міста.

Нещодавно, в системі державних закупівель Прозорро, розмістили тендер Капітальний ремонт вищезгаданої будівлі. Загалом вартість робіт складе 28 мільйонів 737 тисяч гривень.

Ця сума виділена на роботи, на які в 2021 році не вистачило коштів. Але в вартість тендеру на ці послуги входять й послуги «консервації» мозаїки.

На тендер українці відреагували досить негативно. І під розміщеним оголошенням з’являються звернення до Держаудитслужби. Люди скаржаться, що зараз це недоцільне використання коштів. На даний момент відповідей від служби немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівській міськраді віддавали росіянам землю в оренду вже після початку повномасштабного вторгнення рф

Ця будівля капітально ремонтується ще з 2018 року. В вересні 2021 року, роботи поновлювалися з термомодернізації. Тоді з бюджету виділяли понад 12 мільйонів 400 тисяч, за які планували утеплити фасад та виконати ремонт ґанок.

Самі містяни вважають, що проведення тендерних робіт може зруйнувати будівлю. Адже «консервація» передбачає закриття мозаїки утепленим фасадом. За шаром матеріалів пам’ятки не буде видно, тому фахівці не матимуть змоги контролювати стан культурного об’єкта.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: znaj.ua

Ще статті по темі

Back to top button