Суспільство

Залізний Порт, Урзуф та Арабатську Стрілку сфотографували у 3D з висоти пташиного польоту

У мережі з’явилися унікальні 3D-екскурсії відомими морськими курортами України. З їх допомогою можна вирушити онлайн на азовське узбережжя Арабатської Стрілки та Урзуфа, а також подивитися на Чорне море та Залізний Порт з висоти пташиного польоту. Панорами роздільною здатністю 240 мегапікселів дозволяють в деталях побачити пляжі курортів, об’єкти інфраструктури та отримати загальне уявлення про ці рекреації, повідомляється на сайті медіа-проєкту Кирилівка.Укр. Про це пишуть Подробиці.

Нові онлайн-екскурсії дають змогу показати цілісну картину курортів. До того ж 3д-зйомка показує все «як є» — тут уже не вийде взяти один гарний ракурс, не показуючи всієї об’єктивної дійсності “українського моря”.

Так, за допомогою 3D-панорам можна оцінити реальний стан пляжів та моря, розташування ліній забудови з базами відпочинку, готелями та пансіонатами, а також візуально оцінити популярні об’єкти інфраструктури, місця відпочинку та розрекламовані фото-локації.

Онлайн-екскурсії створені за допомогою багатокадрової аерозйомки з роздільною здатністю 240 мегапікселів та оснащені навігацією, яка дозволяє легко переміщатися з одного району курорту до іншого. Також є функція 20-кратного наближення, яка працює по скроллу миші або за допомогою жестів на мобільних пристроях, що дає можливість розглянути місцевість у найдрібніших деталях.

Тур по Залізному Порту включає 10 сферичних панорам, знятих з висоти від 20 до 260 м. Тут представлені види набережної курорту та узбережжя біля неї, найпопулярніші пляжі в районі пляжних клубів «Стамбул» та «Ямайка», готелю «Блісс», пансіонатів «Арго » та «Хвиля», а також панорами головних розважальних об’єктів та, зокрема, аквапарку «Акваленд». На панорамах легко проглядаються МАФи на набережній, стан пляжів та хвилерізів. Видно, який вхід у море, наскільки щільна забудова на узбережжі. Видно навіть медуз в морі. Також можна оцінити територію багатьох баз та готелів першої лінії та придивитися до диких пляжів, розташованих з боку Тендрівської коси.

Перенестися на чорноморське узбережжя у Залізному Порту можна на сайті НМП «Залізний Порт».

3D-екскурсія Арабатською Стрілкою складається з 19 сферичних панорам, розбитих на 4 блоки: Генічеськ, Генічеська Гірка, Щасливцеве та Стрілкове. Зйомка проводилась на висоті від 5 до 500 м.

Серед відомих локацій Генічеська, охоплених туром, представлений парк сімейного відпочинку «Алея казок», центральний пляж та набережна, початок Арабатської Стрілки та автомобільний міст на косу, а також одна з місцевих визначних пам’яток – старовинний залізний міст через Тонку протоку.

На Арабатській Стрілці показані спільні панорами курортних сіл, готелів та баз відпочинку на тлі пляжів та моря, знаменитого рожевого озера, а також луна-парку в районі комплексу PapaDeMore.

У Щасливцевому можна побачити 100-метрову торгово-розважальну зону у центрі села, пляжі, гаряче джерело, штучні озера вздовж берегової лінії, а також українське «Мертве море».

У Стрілковому сфотографовані просторі пляжі в районі кемпінгу «Р.А.С.А» та вид на курортну забудову в районі 40-го км Арабатської коси.

Цей 3D-тур представлений на сайті туристичної платформи “Арабатська Стрілка”.

Курортний Урзуф зображений з висоти 132 м. Сферична панорама курорту включає загальний вигляд селища, центральний пляж з навісами, об’єкти для відпочинку та пляжну смугу у напрямку Мелекіного.

У рамках 3D-туру Урзуфом також можна побачити інші маловідомі курорти Донецької області, розташовані на узбережжі Азовського моря, такі як Білосарайська коса, Мелекіне, Ялта та Юр’ївка.

Панорами всіх Донецьких курортів представлені на сайті медіа-проєкту «Урзуф».

Таким чином, завдяки зусиллям медіа-ентузіастів, українське узбережжя Чорного та Азовського морів стало ще більш доступним для онлайн ознайомлення. Нові 3D-тури дозволяють побачити курорти як на долоні, у будь-який час та з будь-якого зручного місця.

Джерело: podrobnosti.ua

Ще статті по темі

Back to top button