Суспільство

Замість «євроблях» – український номер: як чернігівцям перереєструвати авто в умовах обмежень

Деякі чернігівці скаржаться на те, що не можуть замінити свої «євробляхи» на українські номери через обмеження в роботі сервісних центрів. Як це зробити без перешкод, розповіли у РСЦ МВС у Чернігівській області.

Тут пояснили, що наразі зменшилась пропускна спроможність, оскільки центри працюють у рамках встановлених в Україні карантинних обмежень.

«На прийом однієї людини ми відводимо годину. Кожне робоче місце оснащене захисним склом. Усі співробітники мають маски та рукавички. Також контролюємо, щоб дистанція між відвідувачами була не менше як 1,5 метра. У зв’язку з цим і приймаємо менше відвідувачів, ніж раніше, адже не можемо запускати до приміщення натовп людей, як це було до карантину», – пояснила представник регіонального сервісного центру РСЦ МВС в Чернігівській області Олена Куц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митниця запустила «калькулятор», який розраховує вартість розмитнення «євроблях»

Вона також розповіла, що раніше в чотирьох РСЦ по всій області за день встигали обслуговувати по 250 осіб на день, тепер ця кількість зменшилась до 150. Хоча потік охочих збільшився через те, що два місяці ці установи були зачинені.

До самого сервісного центру людей пускають тільки за попереднім записом. Безпосередня робота з клієнтами розпочинається з 9-ї години ранку. У приміщенні можуть перебувати одночасно по 15 осіб.

А от записатись можна двома способами: зателефонувавши на номер гарячої лінії або через офіційний сайт сервісного центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат Чернігівської міськради купив «євробляху»

«Частка людей, які записуються за номером телефону, становить приблизно 50% всіх, кого ми приймаємо. Тому запис припиняється, якщо завантаженість перевищує цей показник. Натомість електронну чергу через сайт можна займати на два тижні вперед», – зазначила Олена Куц.

Сформований талон електронної черги необхідно показати адміністратору сервісного центру МВС, який потім проведе до фахівця, який і надасть подальші послуги.

Також у сервісному центрі розповіли, що, аби замінити «євробляхи» на українські номери, водій повинен пройти певну процедуру. Насамперед водій має прийти до центру вже з готовим пакетом документів. Далі автомобіль оглянуть адміністратор та експерти. Ця операція займе приблизно годину.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button