Суспільство

Заможний кавалер, зіркова слава і відродження села: про що мріють чернігівські діти

Усі ми пам’ятаємо своє безтурботне дитинство: новорічні свята, розваги з друзями, подарунки, казки, різноманітні витівки та експерименти. Одним словом – веселощі! У дитинстві кожен із нас про щось мріяв. Свої мрії ми бачили уві сні і свято вірили, що настане день, коли найзаповітніші мрії здійсняться. Сьогодні, 20 листопада, – Всесвітній день дитини.

Про що мріють сучасні чернігівські діти і чи вважають вони себе щасливими?

романа

Зеленіна Романа, 7 років

«Я щаслива. Особливо коли щось приємне відбувається. Наприклад? Наприклад, коли ходимо з мамою на малювання, ліпку. Люблю полазити в маминій сумці і знайти там нову ляльку або розмальовку. Мрію про ляльку LOL, про заможного кавалера та жити біля моря у величезному замку. Ну, і люблю, коли всі усміхаються».

макар

Макар Заліський, 7 років

«Я щасливий, бо таким народився – одразу щасливим. Мрію стати видатним спортсменом. Займаюся футболом і боксом, який із цих видів спорту мені подобається більше, ще не визначився, але в одному з них точно завоюю всі можливі нагороди».

ліза_1

Ліза Макаренко, 8 років

«Я щаслива. Мене люблять мої мама і тато, вони піклуються про мене, а я, у свою чергу, піклуюся про кота Пуха і хом’ячка Хомку. У нас велика щаслива родина. Я не мрію про іграшки чи одяг, у мене все це є, але я хотіла б стати відомою художницею, а ще – навчитися професійно грати на бандурі. Вже рік я навчаюся у художній школі і два роки – у музичній».

Анастасія

Анастасія Кваша, 13 років

«Щоб почуватися щасливою, мені треба взяти квитки, сісти на літак і полетіти в теплі краї. Взагалі мені дуже не подобається клімат України. Наприклад, взимку я майже не усміхаюся, бо холодно і сиро, а я люблю сонце і тепло. Наші дороги і ціни, до речі, мені теж не подобаються. Щасливою мене може зробити виступ на сцені: я танцюю, а також можу зіграти на гітарі та заспівати щось. У майбутньому я мрію стати рок-стар».

зал

Максим Заліський, 14 років

«Я щасливий, бо маю гарне здоров’я, щасливих рідних, гарне оточення. Мрію стати агрономом, жити на землі та відродити українське село, а якщо глобально, то – про мир у світі, поліпшення екології і, звісно ж, про світле майбутнє нашої держави».

найдюк

Наталія Найдюк, мама 8-річного Вані

«Ми з ним нещодавно в гру про мрії грали. Тому й знаю стільки. Багато було неочікуваних бажань. Мрій багато: свій будинок хоче, як у Бараша зі Смішариків. Мріє, щоб наші з чоловіком мрії здійснилися (і це так зворушливо). Щоб менше уроків задавали і було більше вільного часу на ігри. І звісно: новий конструктор, модельки Ford і Audi і т.д. Почувається щасливим – так, періодично, як і всі дорослі люди, мабуть».

46507665_296727680968430_3257039031027892224_n

Роман Кислий, 11 років

«Я мрію про професійний квадрокоптер. Хочу політати ним над літнім лісом. Мрію знімати красиві кадри. Поки він у мене не з’явиться, я не буду відчувати себе щасливим. До речі, у мене був вже один квадрокоптер, не дорогий такий, а тому я його швидко зламав».

46486197_380478872710913_298024950285991936_n

Ксенія, 6 років

«Я мрію про собаку і наклейки, які можна клеїть. Собаку хочу дівчинку і таку, щоб жила зі мною. Думаю, що я щаслива, бо у мене є мама, тато і братик. А ще тому, що в школі все добре. У цей день хочу побажати діткам, щоб вони ніколи не плакали».

 

Ще статті по темі

Back to top button