Суспільство

Запасаються кормами та пальним для генераторів: Менський зоопарк готується до зими

Наразі вересень ще радує по-літньому теплою погодою, але зима не за горами. Тим паче, що різні фахівці наголошують: вона буде непростою для українців.

Тож підготовка до сезону холодів нині кипить повсюдно. Зокрема й у Менському зоопарку.

Як усе відбувається, розповіла директорка закладу Зінаїда Максименко. 

«Попри важкі часи, Менський зоопарк вчасно та в повному обсязі підготувався, а в деяких питаннях ще готується до зими. Провели обстеження усього газового й електричного обладнання, заготовили дрова для опалення приміщень. Мавп й інших теплолюбивих тварини будемо переносити з повітряних у теплі приміщення. Корми вже у нас переважно всі заготовлені, залишилося тільки заготовити коренеплоди. Сіна – вдосталь. Уже навіть деякі тварини, такі як ведмедиця Ніка, починають лаштувати собі лігва на зиму. Затягує туди солому або сіно, яке ми підкидаємо.

Для хижих тварин ми також закуповуємо корми, кошти нам виділяють регулярно. М’ясо і рибу купуємо щотижнево», – зазначає Зінаїда Максименко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людські рештки та фрагменти кераміки: археолог розповів про знахідки в курганах за межами стародавнього Чернігова

За її словами, в закладі вже переважно завершили розпочаті ремонти. Приміщення підготували до зими, утеплили де треба двері й вікна.

Готуються в зоопарку і до ймовірних блекаутів. Мають два генератори, запаслися соляркою.

Розповіла Зінаїда Максименко і про поповнення в зоопарку – тваринок, які не так давно народилися.

«Це бізони, буйволи, лань європейська, лама, фазани й інші тваринки. Нині будемо домовлятися з іншими закладами, щоб нашу малечу поміняти на якихось інших тваринок. Але це буде трішки пізніше, коли відбудуться тендерні процедури через PROZORRO», – пояснила директорка закладу.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button