Суспільство

Запаслися дровами та чекають на Перемогу: вісті з сіверської глибинки

Вороже повномасштабне вторгнення змінило життя кожного українця. Звісно, населеним пунктам, де не відбувалися бойові дії, пощастило суттєво більше, бо люди в них були з водою, теплом і майже всім потрібним для життя. Тим же, хто опинився в епіцентрі бойових дій, як Чернігів, було непереливки , бо реаліями стали холодні та брудні підвали, відсутність будь-яких комунікацій, медикаментів, харчів…

Наразі ж, попри ворожі обстріли, головним завданням для Чернігова і громад області є пережити надскладну зиму і холоди. Світло нині відключають і у містах і маленьких хуторах. Тож усі призвичаюються жити в нових реаліях. Труднощів додають снігопади і морози.

«Ми більш-менш нормально пережили вороже вторгнення на Чернігівщину, бо на нашій території не було бойових дій. Хоч продовольче забезпечення було не найкраще.

На території громади також проживали внутрішньо переміщені особи, на них також розподіляли хліб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У разі відключення світла: перелік Пунктів Незламності на Чернігівщині

Нині люди живуть своїм життям, багато внутрішньо переміщених осіб, ще як тепло стало, виїхали додому, до Чернігова. До нас переважно люди з Чернігова від війни тікали. 157 осіб було зареєстровано.

Світло ув нас вимикають за графіком. Ми пояснюємо людям, що треба терпіти, бо в Україні йде війна, і всі це мають розуміти. У нашій громаді люди ставляться з розумінням до такого стану справ.

Газ у населеному пункті є. Паливом запаслися – дровами та брикетами», – розповів Роман Боюн, староста Бірківського старостинського округу.  

У цій громаді, як і всюди на Чернігівщині, люди кажуть, що відключень світла не бояться, головне, щоб скоріше Україна перемогла у війні та запанував мир.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button