Суспільство

Запроваджено послугу з патронату над дитиною

Задля створення умов для забезпечення тимчасового догляду, виховання та реабілітації дітей на період подолання ними, їхніми батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин, розпорядженням голови районної державної адміністрації від 8 серпня 2018 року запроваджено послугу з патронату над дитиною у Чернігівському районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незрозуміла «війна» в лісі: багатодітна родина проти всіх?

Мета сімейного патронату – забезпечити права кожної дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах, аби вона мала змогу виховуватися у сприятливому та безпечному сімейному середовищі завдяки відновленню здатності батьків (осіб, які їх замінюють) опікуватися дитиною та виховувати її. Якщо це неможливо – вжити заходів щодо захисту дитини та ухвалити рішення, аби забезпечити їй постійну форму сімейного виховання, яка найбільше відповідає потребам дитини.

15 серпня 2018 року з педіатричного відділення районної лікарні на час врегулювання питання позбавлення батьківських прав матері та надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування, в сім’ю патронатного вихователя передано хлопчика, який опинився в складних життєвих обставинах. Назарчикові 2,5 року. Він спокійний, добрий. Досить швидко малюк завоював симпатію всього медичного персоналу відділення, які проводжали його зі сльозами на очах і сподіванням, що незабаром він знайде справжню родину.

Джерело: Служба у справах дітей Чернігівської РДА

Ще статті по темі

Back to top button