Суспільство

Зареєстровано петицію із пропозиціями боротьби з чернігівцями, які спалюють листя

Створити дієву систему роз’яснювальної роботи і штрафування за спалення сухого листя, трави, бадилля — петиція з такою назвою була зареєстрована у відповідному розділі на сайті Чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Чернігівщині активно штрафують мешканців за викинуте сміття

Щоразу двічі на рік, у весняний та осінній період, місто потопає у смердючому, шкідливому, отруйному рукотворному тумані. Попри заборону та заклики медиків, екологів до людей так не вчиняти, несвідомі чернігівці під час прибирання своїх приватних господарств регулярно і вперто палять сухе листя, бадилля, траву.

«Пропоную створити постійну спеціальну групу, наприклад з дільничих, муніципальної варти, патрульної поліції, екологічної інспекції. Щоб така група займалася роз’яснювальною роботою з населенням за такою схемою:

— перший візит — пояснення чому так робити з сухим листям не варто, береться підпис у мешканця, що він сповіщений про шкідливість такої практики та розмір штрафу і його прогресію. ця адреса заноситься в електронну базу, журнал тощо.

— якщо за цією адресою помічено спалення листя — виписується штраф.

— повторне спалення листя за тією ж адресою — збільшення штрафу.

Корисно буде долучати аерофотофіксацію, з верху добре видно звідки йде дим.

І створити спеціальний гарячий номер телефону для реагування і виклику такої групи, тими хто не хоче жити і дихати шкідливим димом», — пише автор петиції Євген Гребініченко.

До кінця збору підписів залишилось 27 днів.

Ще статті по темі

Back to top button