Суспільство

«єВідновлення»: механізм отримання допомоги. Що потрібно знати чернігівцям

Як виконується наповнення Реєстру пошкодженого та зруйнованого майна. На загальноміській нараді 4 травня доповідав заступник міського голови Олександр Атрощенко. 

 У нас минулої наради було внесено близько 300 реєстрів, зараз 483, — повідомив Олександр Атрощенко. 

Наповнювати цей реєстр необхідно для того, аби чернігівці змогли отримати компенсацію за зруйноване або пошкоджене через війну житло. Всього у місті близько шести тисяч таких об’єктів. 

Нагадаємо, що Закон щодо компенсації за пошкоджене та знищене через війну майно ухвалили в Україні 23 лютого 2023 року. Згідно з ним, повинен бути створений Держреєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через сильні пориви вітру жителі 13 населених пунктів Чернігівщини – без світла

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України ухвалило порядок надання державної допомоги на ремонт пошкодженого житла. Про це свідчить публікація на Урядовому порталі від 21 квітня 2023 року. Ухвалений порядок передбачає надання громадянам, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії РФ, державної допомоги на поточний ремонт житла. Зробити це можна буде з допомогою електронної послуги єВідновлення. Тестування програми розпочнеться з 10 травня. 

— Якщо вже готовий алгоритм для людей, то прохання його оприлюднити, щоб чернігівці розуміли, що вони мають робити. Комунальне телебачення також зробить ролики покроково, що люди мають робити, як діяти, щоб зареєструвати пошкоджений об’єкт і отримати компенсацію, — говорить в.о. міського голови Олександр Ломако. 

Також Олександр Ломако звернувся до підлеглих аби вони доклали максимальних зусиль до наповнення реєстру. Коли запрацює послуга компенсації, то на отримання чернігівцями цих коштів не мають впливати невчасні дії органів місцевого самоврядування.  

Покрокова інструкція для отримання допомоги

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської міської ради 

Ще статті по темі

Back to top button