Суспільство

Завербований КДБ Білорусі шпигун, який мав стежити за Чернігівщиною, здався СБУ

Громадянин України прийшов в СБУ і зізнався, що був завербований Комітетом держбезпеки (КДБ) Білорусі.

Про це повідомляють «Контракти» з посиланням на білоруський телеканал Белсат.

«Громадянин України після 11 років проживання в Білорусі і повернення до України прийшов в управління СБУ в Чернігівській області та зізнався, що його завербував Комітет держбезпеки Білорусі», – йдеться в повідомленні.

Упродовж 2006-2017 років цей українець постійно проживав із дружиною в Гомельській області, але влітку 2017 був позбавлений посвідки на проживання.

Під час чергової поїздки до Білорусі під загрозою депортації та заборони в’їзду на білоруську територію спецслужби запропонували українцю співпрацю.

Українець стверджує, що білоруську сторону цікавила інформація про автотранспорт та особовий склад прикордонної служби України, про правоохоронців у Ріпкинському районі Чернігівської області, а також про місцевих жителів, які брали участь в АТО на Донбасі.

Чоловік погодився передавати КДБ Білорусі ці дані.

Варто зазначити, що в жовтні 2017 року проти чоловіка порушили кримінальну справу за статтею «державна зрада». Йому загрожувало від 12 до 15 років позбавлення волі. Але через добровільне визнання співпраці зі спецслужбами Білорусі та відсутність заподіяння шкоди державним інтересам України чоловіка звільнили від кримінальної відповідальності.

За матеріалами: «Контракти»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button