Суспільство

Завершується прибирання завалів зруйнованого мосту через Десну

Завершується прибирання завалів зруйнованого мосту через річку Десна на об’їзній Чернігова на трасі М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі.

Про це повідомляє пресслужба САД у Чернігівській області.

Підрядник демонтував залізобетонні конструкції прогонової будови та опорних частин мосту. За допомогою потужних гідромолотів проведена дефрагментація та подрібнення великих брил бетону. Отриманий будівельний матеріал стане в пригоді для відновлення дорожніх об’єктів в області. Його використовують для спорудження будівельних майданчиків і тимчасових підходів до них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завершуються аварійні роботи з покращення проїзду з Чернігова до Києва

Паралельно дорожники працюють над відновленням проїзду цією ділянкою траси М-01 у майбутньому. Спеціалісти вже обстежили об’єкт і розробляють проєктну документацію на ремонт цього мосту.

Міст через Десну поблизу Шестовиці завдовжки 613 метрів. Його було підірвано наприкінці лютого для зупинки просування окупаційних військ у напрямку Києва, які увірвалися на Чернігівщину з території двох сусідніх держав. Це одна з «чернігівських Чорнобаївок». Неодноразово ворог намагався навести понтон і переправитися через річку, проте кожного разу отримував щедрих гостинців від ЗСУ та йшов слідом за російським кораблем.

Нагадаємо, через бойові дії в Чернігівській області пошкоджено 680 кілометрів державних доріг і 25 мостів. Тимчасовими об’їздами забезпечений рух транспорту біля 11 штучних споруд, ще три переправи зараз у процесі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button