Суспільство

Завершуються аварійні роботи з покращення проїзду з Чернігова до Києва

Дорожники поступово наближаються до завершення аварійних робіт із покращення проїзду дорогою Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів.

Про це повідомляє пресслужба САД у Чернігівській області.

Окрім ямкового ремонту та ліквідації дрібних пошкоджень пневмоструменевим методом, окремі аварійні ділянки накривають суцільним шаром асфальтобетону. Таким чином відремонтовано 17 ділянок, ще дві зараз у процесі. Загальна їх протяжність – майже 17 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потяг з Києва до Чернігова за місяць перевіз 17 тисяч пасажирів

На оновлених відрізках дороги підрядники проводять роботи з планування узбіччя. Водночас лабораторія Служби автодоріг перевіряє якість – відібрані керни для дослідження вкатаного асфальтобетону.

Нагадуємо, Р-69 нині – це «дорога життя» від Чернігова до Києва. Зараз це основний напрямок, який поєднує обласний центр зі столицею України.

Після того, як рашистський літак розбомбив міст на південному під’їзді до Чернігова, було повністю обірване транспортне сполучення між двома областями по міжнародній трасі М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі.

Для покрашення гуманітарної ситуації в області та доправлення життєво необхідних вантажів із квітня виконують роботи з покращення проїзду альтернативним маршрутом від Чернігова до Києва. Нині він пролягає дорогами регіонального та територіального значення зі старим зруйнованим покриттям, яке так і не встигли повноцінно та планово відремонтувати у 2022 році через повномасштабне вторгнення російських військ.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button