Суспільство

Збереження «Ялівщини» та екологічне виховання: чернігівців запрошують долучитися до екологічної акції

26 липня в Чернігові відбудеться екологічна акція в РЛП «Ялівщина». Такі акції є традиційними в місті та проводяться систематично, залучаючи багатьох небайдужих містян та екоактивістів.

«Повесні ці акції спрямовані на допомогу птахам, ми розвішуємо годівнички, взимку допомагаємо їм із їжею. Весною завжди проводимо прибирання після зими. Дуже багато несумлінних відпочивальників у «Ялівщині», вони залишають сміття. Це шкодить довкіллю та екології. Тому такі екологічні акції потрібні, щоб зберегти нашу таку зелену перлинку. По-друге, ці акції мають інформаційно-агітаційний характер: відбувається спілкування, обговорюються проблеми, негативний вплив на навколишнє середовище, обговорюємо й подальші кроки», – зазначає в коментарі ЧЕЛАЙН начальник відділу природоохоронних програм та адміністративної роботи Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олена Легейда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У результаті пожежі на Чернігівщині загинула рогата худоба

Окрім прибирання території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», відбудеться видалення карантинного виду бур’яну-алергену амброзії полинолистої.

Амброзія – одна з найбільш небезпечних рослин-алергенів. Від кінця липня до перших приморозків відбувається її цвітіння. Наразі в «Ялівщині» є безліч галявин із цією рослиною. Багато людей у період її цвітіння відчуває алергічні реакції. Особливо небезпечна алергія на амброзію для дітей, оскільки вона може призвести навіть до смерті.

«Такі заходи потрібно проводити постійно. І з метою збереження «Ялівщини», і з метою екологічного виховання. Таким чином своїм прикладом ми заохочуємо людей жити в екостилі», – зазначає Олена Легейда. 

Збір учасників відбудеться 26 липня о 09:00 біля зупинки «Ялівщина».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button