Суспільство

«Здирницький маршрут»: в автобусі «Чернігів – Бурівка» з пасажирів вимагають гроші за багаж

Цікаву схему провертають водії автобусів, що курсують за маршрутом «Чернігів – Бурівка» (Городнянський район). За словами одного з пасажирів – Віталія Молодька, водії незаконно беруть гроші з людей, які везуть сумки. Це притому, що в автобусі немає багажного відділення.

«В автобусі цього маршруту немає багажного відділення, а місць для сидіння налічується 19. Коли заходиш до маршрутки, водій просить поставити сумки під сидіння, якщо там є місце, якщо немає, то треба платити за сумку», – зазначив він.

14002340_514395435434998_224678935_o

14001872_514395432101665_1981237017_o«Я зрозумів, що система у водія така: у селі Вишневе люди їдуть на базар із 5- 6 сумками, якими завалюють прохід. Певна річ, вони їх оплачують, тому водіям треба розчистити місце для цих торгашів. Крім того, коли просиш дати білет на багаж, то вони відмовляють. Більше того, автобус ходить далі, ніж зазначено в маршруті, аж до села Невклі», – зазначає пасажир.

За коментарем з приводу таких баталій ЧЕлайн звернувся до начальника відділу транспорту та зв’язку управління промисловості, транспорту і зв’язку Чернігівської ОДА Олександра Водоп’янова. За його словами, договір на цьому маршруті укладений із перевізником Юрієм Поповим.

«Згідно з договором, у цього перевізника використовується два транспортні засоби – це автобуси «Рути». Цей маршрут із виконанням 3-х оборотних рейсів, перевізником є Юрій Попов, він його і обслуговує. Якщо маршрут рухається далі ніж до Бурівки, то це порушення договору, а саме схеми руху і це є неприпустимо», – розповів Олександр Водоп’янов.

А про плату за багаж нам розповів депутат Чернігівської міської ради Сергій Вакуленко. За його словами, більшість перевізників, які працюють легально, йдуть назустріч пасажирам і як бонус вони не беруть окремої плати за багаж.

«Пасажир за правилами перевезення пасажирів має право з собою безкоштовно брати ручну поклажу, тобто свої особисті речі, якщо він ще везе, наприклад, мішок картоплі або якусь здоровенну сумку, то перевізник має право взяти в пасажира плату за багаж. Ціну здебільшого встановлює перевізник», – зазначає він.

Але плата за багаж має бути чітко визначена. До того ж, перевізник має надати квиток, в якому вказується вартість перевезення багажу. Тому дії водіїв автобусів маршруту «Чернігів – Бурівка» можна розцінювати як протиправними. До того ж, вони порушають умови договору, адже курсують у «зайві» населені пункти.

Ще статті по темі

Back to top button