Суспільство

Зелене світло пляжникам: у Корюківці обстежили воду

Міський пляж Корюківки безпечний для відпочивальників.

Про це розповіла в.о.завідувача Корюківського міськрайонного відділу ДУ «Чернігівський обласний лабораторний Центр Міністерства охорони здоров’я України» Валентина Мироненко.

За даними обстежень води з міського пляжу від 20 червня, вона за мікробіологічними, санітарно-хімічними та паразитологічними показниках відповідає вимогам ДСанПіН.

Містяни поділилися враженнями про міський пляж.

Ірина і Марія, інтуристки з Таллінна:

– Щоліта на цьому пляжу відпочиваємо, все подобається, тільки біотуалетів нема. І воду б очистити від заростей… Дно брудне, собак дехто купає… А так піску білого навезли, роздягальню поставили, лавки, урни для сміття. Загалом покращав пляж…

1_3-1-640x480Віктор:

– Я тут виріс, пам’ятаю, як купалися скрізь: на всіх берегах, острівцях, біля мостів… А зараз – погано, все заросло. Марафет навели, але для пляжу цього мало. Добре, що люди культурні, не ламають лавочок. Але треба очистити місце для купання, бо пляж без чистої води – це нонсенс. Екскаватор щось черпав, але він тут не допоможе. Земснаряд би пустити. Або хоч би рибу запустити. У ставок по вулиці Бульварній запустили білого амура і товстолобика – траву поїли, тепер чистіше стало. Почала нова міська рада непогано робити, але треба все доробити до задовільного вигляду.

Анна з сином Андрієм:

– Ще б для малих дітей якийсь майданчик ігровий зробити тут.

Олександр:

– Я на пляжі встиг навіть засмагнути, хоч погода і мінлива. Оце перед робочою зміною побуду, відпочину. Тепер на пляжі нормально, ще б біотуалет поставити чи хоча б звичайний, бо нікуди пляжникам ходити за потреби… Почистили трохи від заростей, але чи насіння розсіяли-розтягли тієї трави – почало ще більше заростати. Однак людям десь же купатися треба. Молодь тут збирається, у волейбол грають. Очистити б від водоростей хоча б оцю частину ставка біля пляжу! А від проносу є таблетки, можна активоване вугілля ковтнути чи хоча б хліба поїсти, щоб живіт вгамувати…

Джерело: тижневик Маяк

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button