Суспільство

Земельний барон Атрошенко: рекордні гектари мера Чернігова

Виходячи з даних у деклараціях мерів українських обласних центрів, сукупно вони володіють 25 гектарами землі. «Слово і Діло» підрахувало, скільки землі у власності або в оренді в 21 мера та членів їхніх сімей. З огляду на те, що Луганськ, Донецьк і Крим тимчасово окуповані Росією, а в Луцьку зараз призначений виконувач обов’язків мера, взяли для підрахунків декларації 21 мера обласних центрів.

Виходить, що 21 сім’я в Україні розпоряджається 25 гектарами землі. Безумовно, наші мери не є латифундистами й у власників великих агрохолдингів зосереджені сотні тисяч гектарів цінних українських чорноземів. Але якщо вдуматися, то стільки ж землі – 25 га – отримали під забудову в 2017 році 418 учасників АТО в Мукачеві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко фінансує свій телеканал із міської казни

Найбільше землі задекларував мер Чернігова Владислав Атрошенко. За його сім’єю значаться 9 ділянок загальною площею майже 8 га.

На другому місці – міський голова Рівного Хомко, який володіє 5,2 га землі. І замикає трійку лідерів мер Одеси Труханов. Його сім’я офіційно володіє двома ділянками площею майже 2,8 га.

В малоземельних областях західної України скромні мери Івано-Франківська та Чернівців виявилися справжніми містянами, оскільки в них узагалі немає землі, навіть дачі в шість соток. Також без власної ділянки землі живе мер Харкова Геннадій Кернес.

Мер Києва Кличко володіє лише 25 сотками. Це при тому, що в деяких селян присадибні ділянки лише стартують з площі в чверть гектара. Ще скромніший мер Львова Садовий, у якого лише 10 соток дорогоцінної галицької землі.

Детальніше – на інфографіці.

64473-1_uk_normal

Ще статті по темі

Back to top button