Суспільство

Земля за півмільйона: прокуратура Чернігівщини повернула в державу 20 гектарів

Київський апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення  Корюківського районного суду, яким задоволено позов Менської місцевої прокуратури про визнання протиправними та скасування рішень Олександрівської сільської ради про надання фізичним особам дозволів на виготовлення проектів відведення земельних ділянок у власність для ведення особистого селянського господарства.

Прокуратурою з’ясовано, що згідно карти інвентаризації земель Олександрівської сільської ради, вказані ділянки загальною площею 20 га знаходяться за межами населеного пункту та належать до земель державної власності, розпорядження якими віднесено виключно до повноважень органів Держгеокадастру.

З метою усунення порушень земельного законодавства прокуратурою направлено до суду адміністративний позов про визнання протиправними та скасування актів органу місцевого самоврядування.

Наразі позов прокурора задоволено, рішення суду набрало законної сили.

Відтак за принципової позиції прокуратури 20 га землі сільськогосподарського призначення вартістю майже 500 тис грн підлягає поверненню у розпорядження держави.

Ще статті по темі

Back to top button