Суспільство

Жахливий інцидент стався в дитячій лікарні в Чернігові: 4-річній дівчинці під час операції невитягнули бинтовий тампон

Жахливий інцидент стався цього місяця в Чернігівській обласній дитячій лікарні. Під час операції в носі 4-річної дівчинки залишили бинтовий тампон. Цю інформацію в Мережі опублікувала мати дівчинки Тетяна Литвяк. У коментарі ЧЕЛАЙН жінка зазначає, що 12 липня її дитина потрапила до лікарні в гнійне хірургічне відділення з «абсцесом мигдалини». За показанням лікаря була призначена операція, яку провели 16 липня.

«Після операції донька була ніяка. Вона не їла, не пила, тільки почала воду пити під ніч. Я постійно запитувала в лікаря, медсестри, чи це нормально. В перший день я розуміла, що таке можливо після наркозу. Наступного дня доньці теж було погано, вона була ніби овоч. У відповідь мені сказали, що температура після наркозу – це нормально. Але ж це вже був другий день. 18 липня нас виписали. Були огляди ці дні, поки були в лікарні. Нам стверджували, що все нормально», – згадує мати дівчинки.

Повторний огляд дитини лікар назначив на 25 липня. Проте, як зазначає Тетяна Литвяк, увесь цей час дитина почувалася погано, а в неділю 21 липня в дитини з носа почали витікати гнійні виділення.

«Почався різкий неприємний запах із рота та носа. Я зателефонувала до лікаря, повідомила про це та про температуру, яка тримається. На що мені порадили купити мазь – і все», – розказує мати постраждалої дівчинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Потрібно буде адаптуватися»: чернігівський еколог – про клімат у найближчому майбутньому

Проте родина вирішила не чекати повторного огляду. Вони звернулися по консультацію до лікаря однієї з приватних клінік міста.

«Після огляду він нам сказав, що треба продувати носа. І в дитини з носа в горло випав отой бинтовий шарик. Лікар витягав руками його з горла. Його розмір – 2,5 см/3,5 см і він весь був у гної», – каже Тетяна Литвяк.

Жінка одразу написала генеральному директору лікарні заяву, в якій описала інцидент, що стався під час операції. Також мати дівчинки пішла на розмову до лікаря, аби той прокоментував виниклу ситуацію.

«Я запитала, чому він усе не перевірив. Він посилався вже на «автоматичний досвід перебігу операції», оскільки вже багато років працює. Якби в дитини цей шарик випав вночі в горло, то дитина задихнулося б, бо вона носиком не дихає. А якби пішло якесь зараження? Добре, що обійшлось. Донька зараз почувається значно краще», – розповідає мати дівчинки.

Журналісти ЧЕЛАЙН теж намагалися поговорити з лікарем-отоларингологом, який робив операцію дівчинці. Проте вдалося поговорити лише з генеральним директором дитячої обласної лікарні Тетяною Лебедєвою. Вона в коментарі ЧЕЛАЙН зазначила, що наразі в лікарні триває внутрішнє службове розслідування.

«Нам надійшла заява від матері дівчинки, яка перебувала в нас на стаціонарному лікуванні, їй була зроблена операція. Наразі за фактом звернення матері з приводу неналежного післяопераційного догляду в нас проводиться службове розслідування. На період службового розслідування лікар переведений на роботу в амбулаторний прийом, він не проводить операцій. А далі будемо вже спілкуватись за результатами службового розслідування», – зазначила в коментарі ЧЕЛАЙН Тетяна Лебедєва.

Мати дівчинки Тетяна Литвяк зазначила, що 26 липня лікар, який робив операцію, телефонував їй та просив вибачення. Проте, як зазначає жінка, вона на цьому не зупинятиметься та хоче довести справу до кінця.

«Я сьогодні (26 липня. – Ред.) вже звернулася до поліції, носила відповідні документи та залишений тампон. Він є речовим доказом», – зазначає мати дівчинки.

Ця ситуація набула значного резонансу в Чернігові. Жителі міста стурбовані таким ставленням лікаря до свого обов’язку.

Докладніше про результати в цій справі – згодом на ЧЕЛАЙН.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button