Суспільство

Жінка пішла по гриби і два дні не могла знайти дорогу додому

Жителька обласного центру 10 жовтня приїхала на дачу до села Якубівка Чернігівського району та пішла по гриби, але заблукала в лісі.

До пошуків зниклої жінки негайно взялися правоохоронці Чернігівського районного відділення поліції, патрульні, особовий склад Чернігівського міського відділу поліції, рятувальники, лісники та кінологи з пошуковими собаками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові загубилася дитина

Пенсіонерка кілька разів виходила на зв’язок із донькою, але не змогла надати чітких орієнтирів для її ефективних пошуків. Розшук тривав допізна, його продовжили зранку 12 жовтня. Після обіду жінка знайшлася. Напередодні вихідних днів поліція звертається до шанувальників «тихого полювання» із закликом поставитися більш відповідально до власної безпеки під час перебування в лісі.

Заздалегідь зарядіть мобільний телефон, тепло вдягніться, візьміть із собою компас і визначте кілька орієнтирів, за якими в разі потреби знайдете дорогу. Від початку жовтня на Чернігівщині це вже не перший випадок, коли проводилися пошуки (успішні) зниклих грибників.

Усе закінчилося добре, але до пошуків залучалася чимала кількість поліцейських, нацгвардійців і рятувальників, які могли б у цей час займатися вирішенням серйозніших завдань.

Поліція завжди готова прийти на допомогу громадянам, але для чого наражати своє життя та здоров’я на небезпеку, якщо дотримання елементарних правил безпеки здатне зберегти ваш спокій і спокій ваших родичів.

Ще статті по темі

Back to top button