Суспільство

Жінки-аліментниці: на Чернігівщині слабка стать демонструє особливу соціальну безвідповідальність

Не так давно правоохоронці особливо активно взялися боротися зі злісними неплатниками аліментів. Особливий акцент при цьому ставили на чоловіків. Навіть санкції були відповідні, стосувалися вони транспорту, зброї тощо, тобто більше «чоловічих хобі».

Проте, виявляється, хоч чоловіків, які виплачують аліменти, значно більше, проте саме жінки є найбільш злісними неплатниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спалився: патрульні у Чернігові затримали чоловіка, який не платив аліменти

Згідно з інформацією Головного територіального управління юстиції, в Чернігівській області з понад 15 тисяч платників аліментів лише 3-4% – це жінки (449 осіб), серед них у 329 випадках жінки не хотіли платити.

Виплачувати аліменти жінка повинна у випадку, якщо дитину вона не утримує. Стягують кошти або опікуни, або батько, або сама дитина, яка перебуває в інтернатному закладі.

За інформацією від управління юстиції, багато коштів стягується за результатами виконання боржницями суспільно-корисних робіт.

Контингент тих, хто не платить, – це жінки, які ведуть соціально-аморальний спосіб життя, перебувають у місцях позбавлення волі.

Найбільше аліментниць у Ніжині, Прилуках, Чернігові, Мені, Городні. Зовсім немає в Ічні. Найбільші суми одноразового боргу були зафіксовані в Носівці (191 тисяча) та Чернігові (176 тисяч). Найчастіша причина несплат – аморальний спосіб життя.

Ще статті по темі

Back to top button