Суспільство

Житель Новгород-Сіверської громади сплатив аліментну заборгованість, щоб виїхати за кордон

Не дочекавшись повноліття сина, батько припинив сплачувати аліменти на його утримання. Мотиви такого вчинку коментувати складно, а ось його наслідки детально прописані в Законі України «Про виконавче провадження».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не виплачував аліменти: на Чернігівщині чоловіку закрили доступ до банківських рахунків

За порушення економічних прав дитини мешканця Новгород-Сіверської громади притягли до відповідальності державні виконавці Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми). Чоловік мав аліментну заборгованість (понад 15 тисяч гривень), сукупний розмір якої перевищував суму відповідних платежів за 4 місяці. Тому, враховуючи цю обставину та переконливе бажання боржника не сплачувати кошти, фахівці юстиції застосували певні заборони – вільно розпоряджатися своїм майном, коштами на банківських рахунках та деякими правами:

—             правом виїзду за кордон;

—              правом керування транспортними засобами;

—              правом користування зброєю;

—              правом полювання.

Варто зазначити, що на позитивні зміни у цій справі довго чекати не довелося, адже батьку знадобилося виїхати за межі країни. Так, завдяки потребі, він одразу ж погасив у повному обсязі заборгованість, адже добре розумів, що кордон з боргами не перетнути.

За словами начальниці Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Ірини Свистун,  з  початку 2021 року завдяки роботі державних виконавців Новгород-Сіверського відділу ДВС Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) неплатники аліментів повернули своїм дітям понад 8 мільйонів гривень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button