Суспільство

Жителі Чернігівщини можуть залишитись без опалення через борги теплопостачальників області

ТОВ «НіжинТеплоМережі» та КП «Прилукитепловодопостачання» мають борги за спожитий природний газ.

Як повідомляють у Чернігівській ОДА, загальна сума заборгованості «Прилукитепловодопостачання» перевищує 26 мільйонів гривень, а «НіжинТеплоМереж» — 83 мільйони. Усі борги розстрочено. Проте й на такі виплати коштів підприємству не вистачає.

Це спричинено тим, що жителі області не сплачують вчасно за спожиті послуги. Аби зменшити борги на підприємствах, в облдержадміністрації вирішили проводити інформаційну кампанію серед населення, мета якої – зменшити борги людей перед теплогенеруючими компаніями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опалювальний сезон під загрозою зриву

Також тут повідомили, що через борги підприємств споживачі можуть залишитись без тепла вже цієї зими. До того ж ті жителі області, хто заборгував за комунальні послуги, можуть втратити субсидію та іншу державну підтримку.

Окрім цього, в облдержадміністрації повідомили, що кожне підприємство має інвестиційні програми, які переважно виконуються. Проте на заваді своєчасному початку опалювального сезону може стати недостатня кількість теплових лічильників у багатоквартирних будинках і засобів дистанційної передачі даних — у газових котельнях. Наявність цих приладів є обов’язковою вимогою, тому зараз підприємства повинні неодмінно її виконати, щоб не отримати чергові штрафні санкції та не залишити населення без тепла.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button