Суспільство

Жителі Корюківської громади проти нового поділу районів і збирають підписи

Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні 12 червня затвердив список 129 районів в Україні, замість 490 нинішніх. Згідно зі списком, у Чернігівській області їх тепер має бути 4 – Чернігівський, Прилуцький, Ніжинський і Новгород-Сіверський райони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінрегіон оприлюднив проєкт майбутніх районів Чернігівщини

Такий поділ обурив жителів м. Корюківка і сусідніх із ним населених пунктів. І хоча у Мінрегіоні запевняли, що проєкт майбутніх районів був підготовлений на основі пропозицій обласних державних адміністрацій і тривалих консультацій з асоціаціями й експертним середовищем, думку громади під час прийняття рішення не врахували.

Сьогодні в Корюківці ініціативна група розпочала збір підпісив за створення району з центром у м. Корюківка.

Аби почути інформацію «з перших вуст», журналісти ЧЕline звернулися по коментар до мера м. Корюківка Ратана Ахмедова.

«Зараз є проєкт Постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів». По-перше, немає всіх повноважень нового району, і це найбільше лякає. По-друге, всім критеріям, за якими має бути обрано центр північного району, найбільше відповідає м. Корюківка. Це рішення ухвалювалося без думки людей, вони обурені, і в сусідніх громадах також. Люди борються. Ідуть з громад, селищ, міст ставити підписи», — розповів Ратан Ахмедов.

Таке рішення, на думку жителів громади, недоцільне ані з погляду зручності, ані з погляду адміністративних аспектів, а також із питання безпеки, на що першочергово варто звернути увагу в умовах російської агресії.

Зібрані підписи в середу зранку будуть передані профільному комітету Верховної Ради, який має розглядати цю постанову. Також підписи передадуть до Офісу президента.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button