Суспільство

Жительки Прилуцького району незаконно отримали соцдопомогу на 51 тисячу гривень

Прилуцька місцева прокуратура постійно вивчає законність отримання державної допомоги та принципово реагує на факти заволодіння бюджетними коштами шахрайським шляхом.

Так, уже з початку 2020 року процесуальними керівниками Прилуцької місцевої прокуратури до суду направлено 4 обвинувальні акти у кримінальних провадженнях за фактами заволодіння шахрайським шляхом грошовими коштами Державного бюджету України на загальну суму 50922,38 грн., а саме державної соціальної допомоги одиноким матерям.

В ході досудового розслідування встановлено, що нечесні мешканки  Прилуцького району умисно, з корисливих мотивів, маючи на меті незаконне збагачення, ввівши в оману працівників державної установи шляхом приховування обставин, які впливають на призначення і виплату державної допомоги на дітей одиноким матерям, внесли неправдиву інформацію в заяви «Про призначення усіх видів соціальної допомоги» про те, що вони не проживають з особами від яких народили дітей, хоча фактично проживали з батьками дітей, з якими не перебували в зареєстрованому шлюбі та вели з останніми спільне господарство, в результаті чого, заволоділи державними соціальними допомогами на дітей одиноким матерям в загальній сумі 50922,38 грн.

Завдяки принциповій позиції процесуальних керівників Прилуцької місцевої прокуратури, збитки в сумі 50922,38 грн. підозрюваними особами відшкодовані до Державного бюджету України в повному обсязі.

Робота на даному напрямі триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Інформація Прилуцької місцевої прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button