Суспільство

Житло в прикордонній Корюківщині: куди найчастіше переїжджають переселенці та чи є попит на житло

Прикордоння Чернігівщини щодня потерпає від обстрілів ворога. Внаслідок влучань знищено будинки місцевих жителів, ворог вбиває худобу, ранить людей і позбавляє їх життя.

Проте на прикордонні й надалі триває життя. Якщо в 5-кілометровій зоні залишилася лічена кількість місцевих жителів, а деякі села і поготів без людей, то в 10-кілометровій зоні, попри обстріли, продовжують жити люди. У Сновській громаді в межах 10 км від кордону станом на початок липня продовжують залишатися 404 людини, в Корюківській громаді на цій же відстані від кордону – 479 місцевих жителів. Про це в коментарі ЧЕЛАЙН розповів в.о. начальника Корюківської РВА Сергій Чорний.

Він зазначає, що в громадах району сформовані банки житла, куди можуть переїжджати не лише люди з прикордоння Корюківського району, але й усієї області. Проте попит на житло в районі невеликий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бобровицька громада провела в останню дорогу загиблого Героя

«Банки житла формувалися по громадах, не лише по прикордонним, але й у Мені, Сосниці. Не скажу, що цим активно користуються. Люди більше виїжджають до родичів або ж самі шукають житло, здебільшого це за межами нашого району. Зазвичай ці банки життя сформовані по селах, а люди хочуть жити в центрі. Торік був попит на цей вид житла, коли активно виїжджали з Семенівської громади. Банки житла пропонують орендувати будинок у певному населеному пункті, проте здебільшого це житло надається безкоштовно, треба буде лише сплачувати комунальні платежі», – розповів Сергій Чорний.

Аби отримати актуальну інформацію про банки житла, треба звертатися до органів міського самоврядування певної громади. Там нададуть інформацію про можливі варіанти житла.

«Наразі в нашому районі передбачено для переселенців більше як 50 приватних будинків у межах банку житла. Це те, що маємо в нашій базі. По громадах кількість буде більша. Також у кожній громаді є визначені місця для розміщення людей у разі евакуації», – пояснив в.о. начальника Корюківської РВА Сергій Чорний.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button