Суспільство

Життя після війни: як учаснику АТО знайшли роботу

Колишнім бійцям дуже важко повертатися до мирного життя і знову займати своє місце в соціумі. Доволі часто вони постають перед проблемою пошуку роботи. Тим, кому не вдається вирішити її самотужки, допомагають фахівці служби зайнятості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Талалаївці учасник АТО відкрив Центр реабілітації для військовослужбовців

Прикладом успішного працевлаштування є історія Валентина Лєнчука, який живе в с. Гмирянка, що на Ічнянщині. За освітою він – медичний працівник. З 2011 року чоловік працював підсобним робітником у СТОВ «Колос», потім деякий час – за своїм професійним фахом у Ічнянській районній лікарні. А в 2014 році життя Валентина змінилося. Його призвали на строкову військову службу. Згодом він продовжив службу за контрактом у Збройних силах України.

Повернувшись до мирного життя, молодий чоловік одразу ж взявся за пошук роботи. Спроби самостійно знайти підходящу вакансію результатів не давали. Тож колишній військовослужбовець звернувся по допомогу до Ічнянської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості. До речі, Валентин був згоден працювати не лише за місцем проживання, що значно розширило коло підходящої йому роботи.

Разом із кар’єрним радником вони опрацювали вакансії й оперативно підібрали посаду. Сьогодні Валентин Лєнчук працює продавцем-консультантом в Ічнянському магазині побутової техніки.

Цей приклад ще раз підтверджує те, що індивідуальний підхід, системна робота, докладені зусилля завжди увінчуються успіхом.

ОЦЗ

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button