Суспільство

Живі ялинки, «тепла» сцена і музичні маршрутки: новорічні новації на Красній площі

До новорічно-різдвяних свят залишилося трошки більше місяця, але в Чернігові вже давно розпочалася підготовка і зараз триває активна фаза обговорень і погоджень.

Про цьогорічні особливості святкування Нового Року та Різдва – далі в ексклюзивному інтерв’ю заступника чернігівського міського голови Ольги Хоніч для ЧЕline.

 

23805610_701466153394591_1659651592_n— Пані Ольго, коли відбудеться відкриття головної ялинки Чернігова на Красній площі? І які сюрпризи чекають містян?
Як і минулого разу, 19-го грудня. Відкриватиме ялинку Святий Миколай. Ялинка буде минулорічна (18 метрів), але ілюмінація інша. Ялинка – це власність міста, а ілюмінацію ми орендуємо. Буде трохи змінений декор площі. Багатьом чернігівцям хочеться бачити живу ялинку на головній площі міста. Але здоровезну живу ялинку важко підшукати і проблемно було б її встановлювати. Тому ми вирішили встановити багато маленьких живих ялинок. Дві прикрашені живі ялинки також будуть на малій сцені, де буде проходити конкурс для дітей на кращу іграшку. Як завжди, святкове містечко буде обгороджене парканчиком.

— Стосовно атракціонів на Красній площі. Чи будуть вони цього річ? Можливо, для чернігівців привезуть щось оригінальне, нове?23804756_701466060061267_2030471491_n

Не всі чернігівці хочуть, щоб на площі були атракціони. Аргументація різна. Цього року ми ще не знаємо, як бути з атракціонами. Торік була красива «Французька карусель», якою були всі задоволені. Але власник продав цей атракціон, тому на ці свята в Чернігові його не буде. Важко підшукати якісні, безпечні та красиві атракціони…

— Можливий варіант, що атракціонів взагалі не буде?

Так. Хоча ми давно почали шукати і навіть зараз шукаємо. Мабуть, буде краще, якщо місто купить свої атракціони, які використовуватимемо під час свят і в міському Парку культури і відпочинку. Ми це плануємо. Але не цього року.

Навіть ковзанки не буде?

Ковзанка буде. Це міська власність. Вона діятиме. До речі, на ці свята ковзанка буде розміщена трохи вглиб площі, щоб після 15-го січня, коли ми відкриємо проїзд, не заважала руху по колу.

Коли буде перекритий рух на Красній площі?

Із 19-го грудня по 15-те січня.

Концертно-розважальна програма буде якось змінена? У новорічну ніч на Красній площі будуть якісь виступи?

Ми врахували побажання містян, і на ці свята концертно-розважальні заходи будуть відбуватися по п’ятницях, суботах, неділях і у святкові дні. В інші дні працюватиме святкове містечко та лунатиме фонова музика. Фонова музика буде на різдвяну тематику. Наприклад, «Щедрик» у різних варіаціях. Зараз займаємося цим – підбираємо українські та англомовні композиції. Щоб дійсно створити святкову атмосферу.

23804649_701466070061266_1336781184_nТакож будемо розмовляти з транспортниками – з тролейбусним управлінням і приватними перевізниками, – щоб у громадському транспорті на новорічні свята також лунала виключно святкова музика. Що саме буде в новорічну ніч, ще не готова розповісти, бо остаточний варіант програми не затверджений. Ми працюємо над цим. Однозначно, що буде цікаво, буде концерт. До речі, цього року буде чимало святкових заходів у міському Палаці культури.

На першому і другому поверхах буде міні-парк розваг. Там також буде встановлена ялинка. Окрім того, для дітей там показуватимуть сценічне дійство «Дідусеві казки». Сценарій цієї новорічної казки писали сценаристи Палацу культури.

Це буде дуже цікаво. 12 таких вистав для дітей влаштують. Крім того, приблизно з 19-го грудня там буде відкриватися Святкова Резиденція Дідуся. Ми по-особливому підійшли до цього питання. Вирішили створити щось своє, щоб було це не радянське, не західне. Там буде також фотозона, ще дітки зможуть написати святкового листа Дідусю».

А Діда Мороза і Снігуроньку чернігівці хоч побачать на Красній площі?

Так. Ялинку 19-го буде відкривати Святий Миколай. Будуть ростові фігури. Також будуть під час святкувань герої Дід Мороз і Снігурка.

Скільки грошей витратять на святкування?

Поки взагалі не можу сказати. Ще зарано. Минулого року на святкування Нового Року та Різдва з міського бюджету було витрачено 642 тисячі 585 гривень. Через тиждень-два будуть з’ясовані і вирішені всі нюанси. До речі, цьогоріч у нас буде «тепла» сцена. Тобто ми утеплимо сцену таким чином, щоб артисти не мерзли. Будуть виступати і діти, тому утеплювати сцену будемо точно. Також буде на сцені великий екран. Чимало новацій. І загалом будемо старатися все організувати таким чином, щоб люди дійсно відчули святкову новорічну атмосферу.

Павло Солодовник

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Чернігівщина-край лісів та ялинок які щорічно сотнями спилюють різні «лісоруби».
    І не зрозуміло для чого кожного року для нас встановлювати «пластикове одоробло» часів Януковича.
    Напевно і надалі є для когось своя «кишенькова вигода» і на головній ялинці міста !

Back to top button