Суспільство

Журналіст із Чернігова «виграв» 377 000 гривень (Відео)

На телефон чернігівського журналіста Павла Солодовника надійшло повідомлення цікавого змісту. Відправником є «невідане явище» – програма лояльності «Народний шанс». У повідомленні написали: «заберіть готівкою 377000 грн.».

46485734_592729874478302_7686128573609934848_n

 

Звабливо, чи не так?

Журналіст вирішив «піти на повідку» в таємничих благодійників і зателефонував за вказаним номером, аби дізнатися де забирати готівку.

В мережі обмаль інформації про «Народний шанс». У різноманітних форумах обговорюють подібні повідомлення і попереджають людей про шахрайство.

лохотрон

В лабіринтах інтернету вдалося відшукати публікацію (на сайті «Український поштовий клуб») – «ОФІЦІЙНІ ПРАВИЛА ПРОГРАМИ ЛОЯЛЬНОСТІ «Щаслива 7-ка» у 2018 році». В публікації описуються деякі моменти «епопеї з виграшем».

Мова йде про банальне втюхування товарів із спеціальних каталогів. Схема проста – отримуєте «щасливе» повідомлення про виграш; телефонуєте; вам надсилають каталог з товарами і запевняють, що обов’язковою умовою отримання «виграного багатства» є купівля товарів на символічну суму. Скажімо, тисячу гривень.

Довірливі люди починають мислити. Віддати тисячу гривень в обмін на 377 000 гривень, ще й сковорідки якісь отримати? Начебто нічого підозрілого. Та, зазвичай – ні сковорідок, ні 377 000 гривень ніхто не бачить.

Тисяча гривень також осідає на потрібних рахунках. Хтось та клюне на це.

Навіть якщо вам і надішлють куплений товар, то 377 000 гривень не варто шукати в посилці.

У поліції Чернігова зазначають, що нині шахрайських схем вистачає і тому варто бути особливо уважними.

«До Чернігівського відділу поліції практично щоденно звертаються громадяни, яких ошукали шахраї. Більшість людей дурять саме за допомогою телефону. Частіше всього це дзвінки з фейковими повідомленнями про заблоковану банківську карту чи неіснуюче ДТП. Буває, що люди реагують на повідомлення з текстом про якийсь міфічний виграш. Цікаво, що люди виграють у розіграшах та лотереях, у яких не брали участі. Повідомивши невідомим особам свої контактні дані (а особливо секретні дані з банківської картки), людина може стати жертвою шахраїв. Саме з таким текстом повідомлення, яке ви цитуєте, до Чернігівського відділу поліції ніхто не звертався. Справа в тім, що люди рідко повідомляють поліцію про потенційних шахраїв. До нас приходять вже постфактум, коли гроші вже втрачено», — зазначила речник Чернігівського міськвідділу поліції Юлія Ковтун.

Щодо «Народного шансу», то в загальних принципах програми вказано, що всю цю кашу варять дві контори – ТОВ «НПК.КОМ» і ТОВ «ЮНІПОСТМАРКЕТ».

За даними аналітичної системи «YouControl», засновником київського ТОВ «НПК.КОМ» є Сергій Соколов, директор – Олександр Волосович. Фірма виникла два роки тому і основний вид діяльності – роздрібна торгівля, що здійснюється фірмами поштового замовлення або через мережу інтернет (основний).

 

Цікаво, що Олександр Волосович також є керівником громадської організації «ПРАВОЗАХИСНА АСОЦІАЦІЯ ПІДТРИМКИ ПРАВООХОРОННОЇ ДІЯЛЬНОСТІ».

юні

Засновником ТОВ «ЮНІПОСТМАРКЕТ» також є Сергій Соколов. А керівник – Станіслав Колпаков. Тут взагалі цікаво – фірма зареєстрована 1 місяць тому і основний вид діяльності повністю збігається з діяльністю ТОВ «НПК.КОМ».

Як би там не було – будьте обережні.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Моя компания, еще старое название сохранили. Молодцы.

  2. у мене півмільйона рускіми!ще не переводив і не збираюся!ха-ха!

  3. Ця шаражкіна контора «Юніпостмаркет»присилають посилки,які ні я,ні моя дружина ніколи не замовляли.Уже декілька раз відсилали посилки назад.

Back to top button