Суспільство

Злісні боржники аліментів першочергово отримають роботу

Управління юстиції продовжує «закручувати гайки» для неплатників аліментів. Так би мовити, «батогом і пряником» уже від початку цього року аліментники області розпрощалися з 147 мільйонами гривень, спрямувавши їх на користь своїх дітей. Для прикладу, за весь минулий рік стягнули лише 72 мільйони. Тому ефективність очевидна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині вперше сплачено штраф за невиконання зобов’язань з аліментів

За словами Ігоря Бондарева, виконувача обов’язків начальника управління державної виконавчої служби найефективнішими стали санкції – обмеження щодо виїзду за кордон, обмеження в управлінні транспортним засобом і користуванні зброєю.

Розказав головний «виконавець» міста і про нові методи впливу на боржників.

«Розробили новий формат взаємодії з центрами зайнятості. Наприклад, боржник з аліментів безробітний і не може знайти роботу. Звертається до Центру зайнятості, але пошук роботи затягується. Тоді ми звертаємось до Центру і просимо знайти роботу таким людям першочергово, адже зароблене піде на погашення боргу з аліментів. Ті безробітні, які не хочуть працювати або працюють неофіційно, отримають або ж згадані обмеження, або ж за рішенням суду будуть відправлені на примусові роботи, оплата яких піде знову ж таки на погашення боргів», – сказав Ігор Бондарев.

Усього на сьогодні по Чернігівській області налічується майже 15 тисяч боржників. Серед них половина – працевлаштована. 5 тисяч мають борг менше ніж за три місяці.

Ще статті по темі

Back to top button