Суспільство

Україна відзначає День Гідності та Свободи

Сьогодні, 21 листопада, в Україні відзначають День Гідності та Свободи — у день початку подій, які стали для України історичними: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року, передає УНН.

Згідно з президентським указом, у цей день відзначатимуть п’яту річницю початку масових акцій громадського протесту, що відбулися під час Революції Гідності у листопаді 2013 — лютому 2014 року, вшановуватимуть громадянський подвиг учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності.

Указ містить низку доручень уряду, зокрема, разом з КМДА провести заходи щодо забезпечення Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні — Музею Революції Гідності обладнаними приміщеннями для розміщення експозицій та зберігання музейних предметів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У день Гідності чернігівці зібрались на Віче

Указ містить низку завдань центральним та місцевим органам виконавчої влади, спрямованих на належне відзначення Дня Гідності та Свободи в Україні та за кордоном у 2018 році.

Довідка. Революція Гідності — політичні та суспільні зміни в Україні з 21 листопада 2013 до лютого 2014 року, викликані відходом політичного керівництва країни від законодавчо закріпленого курсу на Європейську інтеграцію та подальшою протидією цьому курсу.

Джерело: УНН

Ще статті по темі

Back to top button