Суспільство

Знання за гроші: «інновації» в освіті процвітають

До редакції ЧЕline звернулися кілька студентів коледжу економіки і технологій Чернігівського національного технологічного університету та поскаржилися на «педагогічні» напрацювання тамтешніх викладачів.

Так, за їхніми словами, педагоги дисциплін «зарубіжна література» й «українська літератури» для тих, хто часто пропускав заняття, і студентів, які мають низькі бали, запровадили систему отримання балів не за знання. Так, якщо хочеш отримати додаткові бали – шість, вісім чи дев’ять, – треба купити книгу, вартість якої становить близько ста гривень і віддати її викладачу.

Ще один спосіб додаткових балів – це похід із викладачем до філармонії чи театру за власний кошт. Це також робить викладача більш лояльним до оцінки знань студента.

Директор коледжу Михайло Сокол замість того, щоб перевірити інформацію, категорично заперечив таку можливість. Навіть запропонував перевірити джерела надходжень до бібліотечного фонду коледжу та чомусь почав екзаменувати журналістів на знання бальної системи у вишах.

До речі, студенти, заявляючи про такі факти, бояться говорити про це публічно через можливі «репресії» з боку викладачів. Адже саме від часто суб’єктивних, на думку дітей, оцінок, які ставлять педагоги, залежить сукупний бал, за яким і визначається, буде в студента стипендія чи ні.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button