Суспільство

Зубате і з довгим хвостом: у селі Плоске завівся голодний звір (Фото)

Останні два роки жителів села Плоске Носівського району лякають бобри. Тварини ходять селом, заходять у господарства і їдять усе їстівне, що знаходять на подвір’ї.

«До мене приходив бобер, зубатий такий і з довгим хвостом, якби ж ви тільки побачили. Став біля корита, в якому курям мішанка лежала, і почав їсти. Я спочатку подумала, що то чупакабра», — розповідає місцева жителька Надія Павелко.

Бобри облюбували село Плоске не випадково. Посеред села стоїть ставок, його 30 років ніхто не чистив і зараз він перетворився на суцільні хащі. Поряд з водоймою – сільський парк, теж зарослий кущами і деревами.

«Такого у нас ще не було, — розповідає сільський голова Лариса Спашиба. — Десь два роки тому у водоймі завелась ця родина бобрів, може, десь п’ятеро їх. Тут же такі кущі, такі хащі, їм, мабуть, у нас і сподобалося. Через парк вони ходять до людей у двори, до курочок».

Село Плоске нині входить до Мринської об’єднаної територіальної громади. Після виборів голови і депутатів 11 грудня громада отримає багато коштів на свій розвиток. А тому Лариса Спашиба планує привести водойму до ладу – розчистити в ній кущі та дерева, аби рибалки там ловили рибу, відпочивала молодь, і аби їхнє село полишили непрохані гості – бобри.

Ще статті по темі

Back to top button