Суспільство

В ОЦЗ озвучили тенденції ринку праці області

В обласній службі зайнятості, підбиваючи підсумки роботи в січні-липні поточного року, повідомляють, що на Чернігівщині вакансій побільшало, а безробітних – поменшало.

Так, по допомогу в пошуках роботи до служби зайнятості звернулися 13,5 тис. громадян, що майже на 12% менше порівняно з відповідним періодом минулого року. Всього перебували на обліку й отримували соціальні послуги 24,4 тис. безробітних (також на 12% менше), кожного другого з них охоплено активними заходами сприяння зайнятості, зокрема працевлаштовано, залучено до професійного навчання, тимчасової зайнятості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безробіття і ринок праці на Чернігівщині

Станом на 1 серпня 2018 року в області налічувалось 11,3 тис. безробітних – на 5% менше, ніж на цю дату рік тому.

Водночас, порівняно з минулим роком, кількість вакансій у базі даних служби зайнятості (за січень-липень п.р.) збільшилася на 9,5% – до 19,2 тисяч. Рівень їх укомплектування становив майже 80%. Як зазначила директор обласного центру зайнятості Лідія Падалка, для задоволення кадрових потреб економіки служба зайнятості сьогодні не обмежується власними джерелами пропозиції робочої сили, а виходить на повний ринок праці. Завдяки цьому в області цьогоріч за сприяння служби зайнятості роботу отримали 15,7 тисячі громадян. Серед них 57% було працевлаштовано оперативно – до набуття статусу безробітного.

Джерело: ОЦЗ

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Многие просто снялись и уехали заграницу.

Back to top button