Суспільство

Зупинили тендер на придбання плитки: в Чернігові обмежать фінансування непершочергових видатків

У Чернігові обмежать фінансування непершочергових видатків в умовах воєнного стану.
Про це повідомив виконувач обов’язків чернігівського міського голови Олександр Ломако під час загальноміської наради 25 липня, інформує відомство.

Відповідне доручення вже отримало фінансове управління міської ради і почало працювати над переглядом видатків у межах головного кошторису міста.

— Після вражаючих скандалів щодо витрат із держбюджету на придбання барабанів і десятки мільйонів на виготовлення сценаріїв до серіалів «Незабудка», «Тамада», «Інгулець» тощо, крайнім намагаються знову зробити місцеве самоврядування. Це — несправедливо. Ми точно в цій історії не невістка.
Але впевнений, що місцеве самоврядування має продовжувати демонструвати лідерство в сенсі раціональності витрат бюджетів і допомоги ЗСУ. Тому я дав доручення фінуправлінню провести аудит видатків за окремими розпорядниками та комунальними підприємствами на II півріччя та надати мені відповідний аналіз. Після цього будуть внесені зміни до бюджету та з необов‘язкових для воєнного часу статей кошти будуть перенаправлені на більш актуальні,
— повідомив Олександр Ломако.

Уже є перші результати роботи в цьому напрямі — зупинені окремі тендери, зокрема, вартістю 15 млн грн — придбання тротуарної плитки для виконання ремонтів, ішлося під час наради.

— Цей напрям ми перенесемо на час після Перемоги. За тими статтями, де будуть сумніви, проводитимемо публічні консультації та слухатимемо думки людей, — зазначив в.о. міського голови.

Із бюджету Чернігівської міської територіальної громади на підтримку ЗСУ вже виділено 158,5 млн грн. Кошти спрямовані на програми підтримки військових частин, підвищення обороноздатності міста, допомогу військовослужбовцям і їхнім родинам. До кінця року ця сума продовжуватиме збільшуватися.

— Попри те, що в нас ще є дуже суттєві витрати на відновлення Чернігова, який зазнав одних із найбільших руйнувань. Якщо додати до цього витрати на функціонування міста — це і є весь бюджет Чернігова. Жодних інших витрат ми не несемо. Але деякі статті відкоригуємо, щоб, повторюся, демонструвати лідерство та показувати приклад, зокрема деяким органам державної влади, — пояснює Ломако.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button