Суспільство

Зустріч з письменницею в МудрАнгеликах

Наскільки великий всесвіт Нашекнижжя та що це за місто таке — Читополіс? Які харизматичні особистості там мешкають ? Читакса — що не просто вам такса, балакучий Шпак — справжній журналіст, Мурчитела — киця із крамницею капелюшків і навіть книжковий Монстр. Ці і багато інших колоритних персонажів вийшли із під пера талановитої української дитячої письменниці Євгенії Пірог, яку ми запросили до нашої школи на онлайн зустріч.

На 2 квітня припадає День дитячої книжки, і це гарний привід поговорити про літературу, яка не просто спрямована на малечу, а яка закладає для них фундамент цінностей та веде за руку світом фантазій та мрій. Нашій школі важливо, щоб учні споживали лише якісні книжки, тож зустріч з письменницею Євгенією Пірог невипадкова, так як ми довіряємо її вигаданим світам і відчуваємо в її історіях любов та турботу про світовідчуття діток. Колись авторка вже мала нагоду завітати до МудрАнгеликів, однак цьогоріч ми вимушені були, з міркувань безпеки, провести зустріч онлайн. Та це не завадило нам пірнути у світ казки та насолодитися спілкуванням.

Що цікавого ?

«МудрАнгелики» познайомилися з проєктом «Читаполіс із галактики Нашекнижжя”, який Рівненська обласна бібліотека для дітей запровадила спільно зі всеукраїнською ініціативою “Додай читання — AddReading”. Учні дізналися про творчий шляхпані Євгенії, отримали від неї поради для натхнення, а головне, наші учні поповнили свої бібліотеки захопливими книжками мисткині. Особливо корисною зустріч стала для юних глядачів, які також мріють спробувати себе в літературній творчості. Наприкінці зустрічі в атмосфері творчості намалювали та придумали казкові супутники “Мудрик”, “Читайлик” та “СуперенергетичнийМудраангелятор”, доповнивши всесвіт “Нашекнижжя” ілюстраціями.

Реклама

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button