Спорт

40 роїв з усієї області змагатимуться у фізичній та інтелектуальній вправності

Понад 400 школярів із районів і міст Чернігівщини зібралися 16 травня на базі дитячого табору «Юний турист», що в Количівці Чернігівського району. Тут проходить ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Упродовж п’яти днів 40 роїв (команд) змагатимуться у фізичній та інтелектуальній вправності.

На відкритті заходу учасників цьогорічних змагань привітав начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації, заступник голови обласного штабу гри «Сокіл» («Джура») Микола Конопацький. Він побажав учням якнайкраще продемонструвати свої фізичні здібності та знання української історії, бути достойними наслідувачами козацьких традицій і бойового козацького духу.

Про це повідомляють у департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рій з Остра представив область на ІІІ Всеукраїнському етапі гри «Сокіл» «Джура»

На добрі справи й успішну гру благословив юних козаків настоятель храму Святої Великомучениці Катерини Православної Церкви України, протоієрей отець Роман (Кіник).

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам`ять героїв, які загинули на території Донецької та Луганської областей.

У наметовому містечку для учасників гри передбачені численні конкурси, зокрема «Стрільба», «Таборування», подолання туристсько-спортивної смуги перешкод, надання першої долікарської допомоги «Рятівник», силові змагання з перетягування линви та штовхання гирі. Зможуть перевірити свої знання і знавці української історії.

Крім того, джури стануть учасниками різноманітних заходів із національно-патріотичного виховання – тренінгів на формування командної взаємодії «Джура єднає», патріотичних заходів за участю воїнів АТО/ООС та патріотичних громадських організацій, патріотичних майстер-класів.

Гра триватиме до 21 травня. За її підсумками буде визначено команду, яка представлятиме Чернігівщину на  ІІІ (Всеукраїнському) етапі гри «Сокіл» («Джура») у липні 2019 року «Джура – 2019: Самарська Січ».

Ще статті по темі

Back to top button