Спорт

Рій з Остра представив область на ІІІ Всеукраїнському етапі гри «Сокіл» «Джура» (Фото)

Рій «Нащадки Остряниці» з м. Остер Остерської об’єднаної територіальної громади Чернігівської області гідно представив Чернігівщину на ІІІ (Всеукраїнському) етапі гри «Сокіл» («Джура») – «Джура-2018: Наддніпрянська Січ», що проходив із 2 до 15 липня 2018 року на базі філії дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Джерело надії» м. Переяслав-Хмельницький Київської області.

Про це повідомляє управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

Учасниками Всеукраїнського етапу гри стали 26 роїв-переможців обласних етапів. Понад 200 здобувачів освіти з усіх областей і столиці України продемонстрували свою творчу майстерність, винахідливість, ерудицію, фізичний гарт та військову вправність у різних видах обов’язкових і залікових видах змагань, конкурсів, вікторин, рольових та ділових іграх, гутірках, ватрах, концертах тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині стартували патріотичні ігри “Сокіл-Джура”

Під час змагань «Смуга перешкод», «Стрільба», «Рятівник», «Впоряд», «Квест» юні джури виявили високу військово-прикладну підготовку, практичні навички стрільби, топографічну підготовку, вміння працювати з мапою, використовувати її для тактичних дій на місцевості.

Вранішня руханка з елементами бойових мистецтв, силові змагання «Лава на лаву», «Перетягування линви», екскурсії та походи довели, що в Україні зростає фізично здорове молоде покоління.

Рій «Нащадки Остряниці» посів почесне І місце в творчо-мистецькому конкурсі «Ватра», 5-те – в конкурсі «Таборування», 7-ме – в конкурсах «Квест» і «Рятівник», 8-ме – в інтелектуальному конкурсі «Відун». І отримав диплом Міністерства освіти і науки України та кубок.

Урочисте закриття ІІІ (Всеукраїнського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура-2018: Наддніпрянська Січ» відбулось в приміщенні Верховної Ради України після урочистого маршу юних джур вулицями міста Києва.

Згуртованість учасників ІІІ (Всеукраїнського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») з усіх куточків України стала вагомим підтвердженням того, що Україна – єдина, і всі ми – українці!

Ще статті по темі

Back to top button