Спорт

Бахмаччанин здобув перемогу на 2-му етапі Чемпіонату України з кільцевих гонок

Сергій Ткаченко змалечку полюбляв копирсатися в автомобілях, робив спочатку собі авто, потім почав уже допомагати іншим. Здається, у нього вже є невеличка автомайстерня у Бахмачі, з щоразу більшою кількістю вдячних клієнтів. Та ось, щоб Сергій став професійним автогонщиком, почув вперше. Так описує боротьбу на треку відоме автоспортивне видання ua.motorsport.com: «Видовищно кипіли пристрасті в заліку класичних машин «Лада -1600».

Кращим у кваліфікації став Дмитро Іванько (теж вихідець із Бахмача — Ред.), випередивши на 2,3 секунди Сергія Ткаченка і майже на 4 — Андрія Олейникова. Однак у другому повороті гонки Дмитро помиляється і його розвертає.

Більше цього, побоюючись за пошкодження від наїзду на бордюр, Іванько заїжджає на піт-стоп, тиким чином втрачаючи коло. У лідери було виходить Олейников, проте Ткаченко від нього не відстає.

А невдовзі до них не тільки приєднався, а й випередив їх Іванько.

На привеликий жаль, для Дмитра, він лише повернувся в одне коло зі своїми суперниками…

Однак глядачі все ж побачили боротьбу за перемогу в цьому заїзді, де після тривалого пресингу Ткаченко зміг випередити Олейникова, в результаті очоливши подіум заліку «Лада -1600».

При цьому Іванько мінімізував свої втрати, заробивши, крім бонусного очка за поул, ще оден — за найшвидше коло в гонці, показавши 1 хв. 40,210 с, тоді як обидва його суперники за цим показником поступилися Дмитру більше двох секунд.»

Тож, зателефонувавши Сергію Ткаченку та привітавши з першою серйозною перемогою і дізнався, що почав він готувати своє авто ще на початку року. Дуже розраховував на спонсорську підтримку, але, на жаль, поки що ніхто його не підтримав. Та все ж, відремонтувавши автомобіль власним коштом, зміг пробитися у кільцеві перемоги Чемпіонату України. Дуже дякував за поміч організатору перегонів та другу Дмитру Іванько, розраховує на підтримку спонсорів, які б прикрасили його автомобіль своїми наклейками та допомогли б надалі перемагати та прославляти наше місто на складних віражах Чемпіонату України.

Олег РУБАН

Ще статті по темі

Back to top button