Спорт

Біг – спорт, що єднає: чернігівський спортсмен Ралф Оксенич (Фото)

Біг – вид спорту, що навряд чи може залишити когось байдужим: хтось не уявляє свого життя без бадьоренької ранкової пробіжки, інші ж, навпаки, вважають це марною тратою часу.

Ралф Оксенич – спортсмен-баскетболіст, представник активної молоді Чернігова, студент НУЧК ім. Т. Г. Шевченка, людина, яка не уявляє свого життя без спорту.

  • Взагалі я професійно займаюсь баскетболом, це справа мого життя. Утім, біг – також невід’ємна частина мене. Це моє хобі, спосіб відпочинку та підтримки себе у формі, – розповідає Ралф Оксенич.

А в певний момент своє хобі Ралф перетворив на цікавий челендж для себе самого. Хлопець поставив собі за мету щоденно долати певну відстань, таким чином тренуючи свою дисциплінованість.

  • Я вирішив поставити собі ціль – 30 днів бігу поспіль. Мені просто стало цікаво, чи зможу я це зробити, незалежно від погоди, настрою, обставин. Аби вести якусь звітність, вирішив викладати щоденно відеозвіт зі своїх пробіжок на свій акаунт у соцмережі ТіkТоk, – ділиться Ралф Оксенич.

Уже за кілька днів чернігівці, які спостерігали за Ралфом у соціальних мережах, зацікавилися активністю хлопця та почали підтримувати у коментарях, а ще чимало глядачів заявляли про своє бажання бігати разом зі спортсменом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В автомобіль поцілив ворожий снаряд: на Луганщині загинув воїн із Чернігова, працівник «Чернігівобленерго»

  • Люди, які стежили за моїми відеозвітами в ТіkТоk, почали активно їх коментувати та поширювати. З кожним новим відео дедалі більше людей писали в коментарях, що також хочуть долучитися, – розповідає Ралф Оксенич.

Коли кількість охочих зросла до кількох десятків людей, які активно просилися на ранкову пробіжку разом із Ралфом, хлопець вирішив: час вигадати щось цікавеньке, аби це була не просто банальна активність, а корисна справа.

  • Але я так «прикинув» і мені здалося, що просто бігти зі мною – дуже нудно. Тому потрібно це якось цікаво втілити в життя. Так і з’явилась ідея організувати благодійний масовий забіг, – ділиться Ралф Оксенич.

«Бігом до Перемоги» – саме таку назву отримав благодійний забіг, організований Ралфом. Хлопець розповів, що під час першої акції до нього долучилися понад 50 людей, а загальна зібрана сума становила 15 тисяч гривень. Коли чернігівці разом бігали вдруге, то кількість спортсменів зросла до понад 80, а загальна зібрана сума перевалила за 16 тисяч гривень.

Кошти, які зібрали на першому забігу, передали на реабілітацію військового, який навчається в тому ж університеті, що й Ралф – НУЧК ім. Т. Г. Шевченка. Суму, зібрану під час другого забігу, перерахували на баланс реабілітаційного центру «Незламні».

Отак один вид спорту об’єднав десятки чернігівців у єдиному бажанні – добігти до Перемоги.

Спілкувалась Таліна Тарасенко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button