Спорт

«Буревісник» продовжує боротьбу в національній Суперлізі

Свої чергові поєдинки в рамках цьогорічного розіграшу чоловічої волейбольної Суперліги провів чернігівський «Буревісник – ШВСМ».

Матчі дев’ятого туру чернігівці провели у Львові проти лідера змагань – місцевого «Барком – Кажани».

Саме львів’яни на сьогодні є найпотужнішим колективом чемпіонату України, підсилившись у міжсезоння майстерними гравцями. «Барком – Кажани» у цьому розіграші не програли ще жодного матчу, втративши лише один заліковий бал. У матчах першого кола змагань львівські волейболісти доволі легко взяли свої очки в Чернігові, перемігши «Буревісник» із «сухим» рахунком у обох матчах.

Тому й від матчів у Львові мало хто очікував якоїсь сенсації. Перший поєдинок між цими суперниками пройшов під диктовку саме господарів майданчика, і нав’язати щось на кшталт боротьби чернігівцям вдалося лише в першому сеті, який усе ж таки був програний із рахунком 25:20. У наступних двох партіях рахунок для «Буревісника» і поготів виявився розгромним — 25:13 та 25:16.

Другий матч дев’ятого туру також не приніс залікових балів для нашої команди, хоча одна партія у поєдинку все ж залишилась за «Буревісником» — після програних перших двох сетів чернігівські волейболісти у третій партії взяли гору з рахунком 25:21. Однак останній сет розставив все на свої місця – і «кажани» довели поєдинок до перемоги.

«Барком – Кажани» (Львів) – «Буревісник – ШВСМ» (Чернігів) — 3:0 ( 25:20, 25:13, 25:16 )

«Барком – Кажани» (Львів) – «Буревісник – ШВСМ» (Чернігів) – 3:1 ( 25:15, 25:19, 21:25, 25:19 )

А ось матчі десятого туру видалися для вболівальників нашої команди більш цікавими. До Чернігова на чергові поєдинки чемпіонату завітав волейбольний клуб «Вінниця», який посідав четверту сходинку в турнірній таблиці.

У кожному з двох матчів команди відіграли по п’ять партій, виявивши сильнішого лише на тай-брейку, таким чином тримаючи в напруженні глядачів до останнього. В перший ігровий день трохи більше пощастило саме чернігівцям, які змогли дотиснути своїх суперників у короткій партії. До цього команди влаштували справжню «гойдалку» — перший і третій сет залишились за гостями з Вінниці, а другий і четвертий – за господарями майданчика.

Другий матч також вийшов дуже видовищним. Першу партію знову ж таки занесли до свого активу вінничани, перемігши 25:19. А ось у двох наступних сетах перемогу святкували чернігівці – 25:23 та 25:16. Четверта партія могла стати вирішальною, однак гості з цим не погодились і зуміли вирівняти рахунок у зустрічі, вирвавши перемогу 25:23.

Як і в попередньому матчі, все вирішувалось у п’ятій короткій партії. Проте короткою вона не стала, адже суперником довелося на «більше – менше» виявляти переможця у цьому протистоянні. І тут уже ВК «Вінниця» виявився більш успішним, перемігши 16:14.

«Буревісник – ШВСМ» (Чернігів) — ВК «Вінниця» — 3:2 ( 21:25, 28:26, 26:28, 25:15, 18:16 )

«Буревісник – ШВСМ» (Чернігів) – ВК «Вінниця» — 2:3 ( 19:25, 25:23, 25:16, 23:25, 14:16 )

Таким чином, за чотири тури до завершення основної частини цьогорічного розіграшу волейбольної Суперліги чернігівський «Буревісник – ШВСМ» набирає 22 очки та залишається на шостій сходинці у турнірній таблиці.

Свої наступні поєдинки чернігівці проведуть також на домашньому майданчику. 3 та 4 лютого «Буревісник» зіграє проти «аутсайдера» змагань — волейбольного клубу «Фаворит» із міста Лубни.

 

 

image001_cr

Ще статті по темі

Back to top button