Спорт

На Чернігівщині пройшли змаганнях з ракетомодельного спорту (Фото)

На традиційні обласні змагання з ракетомодельного спорту серед учнівської молоді цього року зібрались 26 учасників з шести районів області.

Була розіграна особисто-командна першість в чотирьох класах моделей. Змагання розпочалися при досить складних погодних умовах на аеродромі селища Прогрес, Козелецького району, в класі моделей САЛЮТ. (Модель з парашутом на тривалість польоту).

Чемпіоном став вихованець Ніжинської СЮТ Радченко Олександр. На другому місці його товариш по команді – Пархоменко Богдан.Третю сходинку посів учень Чернігівського ЦНТТУМ  Цирулік Віктор.

У класі ракет на тривалість польоту зі стрічкою S-6-A/2 переміг ніжинець Петрух Антон, на другому місці Дубровний Михайло (Ніжинська СЮТ) і на третьому місці – Цирулік Віктор (ЧОЦНТТУМ).
У класі моделей ракетопланів розігрувалась особиста першість. На старт вийшли спортсмени Ніжинської СЮТ і Чернігова. (На жаль досить складний клас моделей не вдається розвивати в інших районах області.) Перемогу одержав вихованець Ніжинської СЮТ Іванець Роман. На другому місці – Петрух Антон і третій призер – Цирулік Віктор.
У класі моделей-напівкопій чемпіоном змагань став Примушко Андрій (Ніжинська СЮТ). Він продемонстрував політ своєї триступеневої моделі японського космічного носія LAMBDA-4. На другому місці вихованець ЧОЦНТТУМ Кузьменко Дмитро з моделлю AEROBEE. На третьому місці – Радченко Олександр з моделлю космічного носія MERCURY-REDSTONE.
Загальнокомандна першість розподілилась таким чином:

Перше місце -Чернігів,
Друге місце -Ніжин,
Третє — Семенівка,
Четверте — Прилуки,
П’яте — Новгород-Сіверський,
Шосте — Куликівський район.

Команду Ніжинської СЮТ готували керівники Панахно В.В., Приданніков Д.Б., Шуляк С.В.

Активну участь у  організації і проведенні змагань брали випускники СЮТ, діючі спортсмени Івченко Степан, Струк Вадим, Іванець Вадим, Сердюк Валерій.

Джерело: nizhyn.in.ua

Ще статті по темі

Один коментар

  1. А тиждкнь тому проходили змагання з авіамодельного спорту на Кіпрі. Де українська збірна зайняла третє місце.

Back to top button