Спорт

Чемпіонами не народжуються, ними стають: чернігівський авіамоделіст виступив у Словенії (Фото)

Сенсаційна новина – гуртківець Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Микита Шолом, член молодіжної збірної з авіамодельного спорту України, на Чемпіонаті світу в Словенії, який проходив у м.Віпава з 1-8 серпня цього року, у класі моделей радіокерованих планерів F3 Gв перше в Україні у класі «юніор» став Чемпіоном в особистій першості! Такого ще не було.

Варто зауважити, що займатися у авіамодельний гурток, яким керує майстер спорту Олександр Петренко, у 2008 році Микиту привів тато, який теж у дитинстві займався авіамоделізмом.

Звісно, перемога не приходить сама до спортсмена. По-перше, треба виготовити модель радіокерованого планера, у якого розмах крил досягає 3,5 метра. Ну а потім постійні тренування, участь у змаганнях різної кваліфікації. За його спортивні досягнення з 2010 року він був включений до складу молодіжної збірної України. Цікавий такий факт: на змаганнях Чемпіонату України ще у 2013 році будучи «юніором» Микита виборов І місце і серед дорослих спортсменів.

На своєму першому Чемпіонаті світу у 2014 році в особистій першості серед «юніорів» Микита виборов ІІІ місце, що дозволило команді України посісти І місце.

Цього року змагання проходили у 10 турах та 6 фіналах серед 30 юних авіамоделістів світу. Основним конкурентом Микити на змаганнях був спортсмен з Германії, як кажуть – він йшов по п’ятам. Але уже у передостанньому фіналі, маючі гарні результати, Микита зрозумів – це вже перемога! А в загальнокомандному заліку цього року збірна України посіла ІІ місце. Ось таких Чемпіонів готують керівники Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Текст та фото Віктора Кошмала та з архіву команди

Ще статті по темі

Back to top button