Спорт

Чемпіонат України з літнього біатлону стартував у Чернігові (Фото)

Учора, 27 вересня, на базі олімпійської підготовки Чернігівської СДЮШОР із лижного спорту стартував Чемпіонат України з літнього біатлону серед чоловіків і жінок. Це офіційні відбіркові змагання для участі в Олімпійських іграх, що проводитимуться в Кореї в лютому 2018 року.

На ці змагання приїхали найсильніші спортсмени України, крім олімпійських чемпіонок Віти та Валентини Семеренко, Олени Підгрушної і Юлії Джими.

На сьогодні, 28 вересня, запланована змішана естафета, до складу якої входять 2 жінки та 2 чоловіки. У дівчат дистанція 6 км, а у чоловіків 7,5 км. У неділю відбудуться найвидовищніші змагання – масовий старт, коли на трасу одночасно вийдуть 20 найкращих спортсменів. Спринт у чоловіків – 10 км. Штрафне коло за промах – 150 метрів. У жінок – дистанція становить 7,5 км.

На старт також вийшли й чернігівці – заслужені майстри спорту. Артем Прима, Сергій Семенов, Ірина Варвинець, Артем Тищенко, Руслан Ткаленко, Андрій Даценко, Максим Івко та чемпіон світу серед юніорів Мигда Антон. Наші чернігівські спортсмени не тільки братимуть участь у змаганнях, а й доводитимуть, що вони можуть входити до складу збірної команди України та захищати честь України на Олімпійських іграх.

За результатами змагань у спринтерській гонці на дистанції 10 км у 2017 році перемогу отримав представник Чернігівської області Максим Івко. Друге місце посів Артем Прима – теж представник чернігівської команди, а третє місце виборов представник харківської команди Ігнатьєв Дмитро.

Загалом серед 10 найсильніших спортсменів є четверо представників Чернігівщини: Максим Івко, Артем Прима, Мигда Антон та Сергій Семенов.

Приходьте на змагання та вболівайте за наших спортсменів.

Фоторепортаж і текст  Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button