Спорт

Чернігівець Антон Мигда став двократним чемпіоном світу з біатлону

Кращу для української команди гонку літнього чемпіонату світу з біатлону в  Отепяя наші спортсмени приберегли на десерт.

В останній гонці турніру чернігівець Антон Мигда став чемпіоном в переслідуванні, додавши собі у колекцію це золото після перемоги в спринті.

Крім того, третім у впертій боротьбі до останнього вогневого рубежу фінішував ще один наш земляк Максим Івко, а всього в вісімці найсильніших опинилися четверо наших хлопців, — повідомляє офіційний сайт федерації біатлону України.

Основна боротьба за перемогу в гонці йшла між тріумфаторами спринту — Антоном Мигдою і чеським спортсменом Яном Буріаном. Причому на кожному з кіл ситуація повторювалася, наче під копірку: чех трохи наздоганяв по дистанції, українець — за рахунок точності і скорострільності — відривався на рубежі.

На щастя, витримки і холоднокровності Антону вистачило до самого кінця: допустивши одну помилку в першій стрільбі лежачи, в подальшому вже втрат часу він собі не дозволяв і фінішував першим з 7-секундною перевагою над суперником.

Аналогічна історія трапилася в протистоянні за бронзу. І знову україно-чеська дуель Максима Івко і Онджея Гошека закінчилася на користь нашого спортсмена! Особливо вражаючою виявилася заключна перестрілка, в якій Максим провів п’ять пострілів неймовірно швидко і точно!

29_08_мигда_таблиця

Ще статті по темі

Back to top button