Спорт

Чернігівець з інвалідністю встановив Національний рекорд з бігу

Чернігівський легкоатлет Максим Ус встановив Національний рекорд України з бігу.

Він, маючи інвалідність, друга група ДЦП, подолав ультрамарафонську дистанцію. Відстань забігу склала 100 км. Максим пробіг її за 11 годин 39 хвилин і 45 секунд.

Ультрамарафон проходив у Києві 25-26 липня. Однак, Нацрекорд отримав лише нещодавно, бо перевірка даних, чи не було вже такого рекорду, триває довго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власний рекорд: чим пишаються чернігівці

«Забіг пройшов для мене дуже вдало, я біг не на результат, а щоб подолати цю дистанцію. Мене підтримували всі бігові друзі. Я змагався, по перше, сам з собою. Мені подобається досягати якихось результатів і подавати приклад для інших, мотивувати людей.

Думка про те, що я можу встановити рекорд була, адже я був першопрохідцем. Може хтось колись і пробігав таку дистанцію, але цього не було зафіксовано офіційно»,- розказав Максим Ус.

Зазначимо, що це не перша перемога Максима. В минулому році він подолав дистанцію у 60 км і націлився на 100 км.

«Я готувався, бігав щотижня по 60, 80 та навіть 100 км. Я працював на витривалість і психологічно себе налаштовував, адже не так легко здолати таку відстань»,- сказав він.

За словами рекордсмена, його потішив «живий старт» і це надало йому сил в подальшому. Адже, через пандемію, «живих» забіг не було вже пів року.

«На фініші я навіть не повірив, це було настільки класно. На останньому колі зі мною бігла підтримка і це надавало сил»,- поділився Максим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові встановили нові рекорди

Відмітимо, що цього річ легкоатлет вже набігав 2200 км, а ось з 2016 року більше 7000 км.

«Коли я займаюся спортом, мені становиться набагато краще, це як ліки», — каже Максим.

Спочатку, Максим Ус займався футболом, але цей спорт давався йому важко. Однак, на полі спортсмен бігав дуже вправно і його відправили на Чемпіонат України з легкої атлетики. Там він показав дуже хороший результат і отримав свою першу медаль.

Вочевидь, це і стало поштовхом до його подальших перемог.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button