Спорт

Чернігівська легкоатлетка Ольга Бібік стане пейсмейкером світової зірки

7 червня українська бігунка на 400 м Ольга Бібік виступить на «Діамантовій лізі» в незвичайній якості.

В однієї з провідних українських легкоатлеток Ольги Бібік 7 червня особлива місія — вона стане пейсмейкером (пейсмейкер — людина, яка задає темп на змаганнях і тим самим допомагає іншим показати найкращий для себе результат, — ред.) у забігу на 800 метрів, розганяючи дворазову олімпійську чемпіонку на цій дистанції, південноафриканку  Кастер Семеню. Про це Бібік розповіла XSPORT на презентації нової форми збірної України з легкої атлетики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На чемпіонаті Європи чернігівська легкоатлетка заради перемоги відлупцювала себе

«У мене зараз хороший менеджер, завдяки зусиллям якого досягнуто домовленості про те, що 7 червня на етапі «Діамантової ліги» в Осло я буду «вести» Кастер Семеню на дистанції 800 м. Це велика честь для мене — виступити пейсмейкером у такої зірки світового масштабу. У 2010 році я вже бігла в якості пейсмейкера для нашої спортсменки Тетяни Петлюк. Так що нехай і невеликий, але досвід є. Мені здається, що у мене має вийти, так як я колишня 800-метровичка. І я як раз завжди сильно пробігала 600 метрів, а на останні 200 м мене не вистачало. Для мене це зараз ідеальний варіант. Я тільки прилетіла зі зборів на середньогір’ї, і поки мені важкувато входити в адаптацію. А тут я як раз трохи відволічуся від своєї основної дистанції, 400 м, і відпрацюю швидкісну витривалість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ольга Бібік у складі української команди не потрапила до фіналу

У той же час, це буде дуже відповідальний біг. Семеню напевно буде замовляти дуже хороший результат. Пейсмейкеру потрібно вкластися у визначені нормативи на відмітках 200, 400 і 600 метрів, обумовлені заздалегідь. Якщо не вдається цього зробити, то пейсмейкер штрафується і не отримує повну суму призових. Загалом, з усіх учасниць забігу мені буде страшніше за всіх, так як на мене буде покладено найбільшу відповідальність».

Бібік також повідала, що змагання в Осло будуть не єдиними, де вона побіжить в ролі пейсмейкера. 17 червня вона буде розганяти в Німеччині українку Ольгу Ляхову.

Ольга Бібік сподівається показати високий результат на головних змаганнях року — чемпіонаті Європи в Берліні.

Джерело: Xsport

Ще статті по темі

Back to top button