Спорт

Чернігівські бігуни організували антикоронавірусний онлайн-марафон

Керівник спільноти «Біговий Чернігів» Павло Деркач організував онлайн-забіг AntiCovid-2019 Marathon. Він проходитиме до 5 квітня.

Марафон триває з 14 березня, за цей час у ньому встигли взяти участь 150 спортсменів. Усього зареєструвалися 300 охочих позмагатися.

Забіг уже набув міжнародного масштабу. У ньому змагатимуться учасники з Молдови, Польщі, Білорусі, Литви, Латвії, Естонії та Ізраїлю та різних міст України.

Кожен спортсмен може самостійно обирати місце для пробігу. Після проходження дистанції результат кожного спортсмена визначає спеціальна програма для бігунів, що фіксує відстань, швидкість і час проходження дистанції. Скрін з неї потім надсилається організатору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спорт, витривалість і здоров’я: чернігівці визначали кращого в «Забігу на Дубках»

«Ми визначатимемо переможців у бігу на дистанції 42.2, 21.1 та 10 км. Усе залежатиме від того, наскільки швидко спортсмен подолав свою відстань. Ми проводимо це для того, аби люди не втрачали форму, поки триває карантин», – пояснює Павло Деркач.

Участь у марафоні безкоштовна. Переможців визначатимуть 6 березня. Усі вони отримають медалі та призи від спонсора.

Павло Деркач каже, що на період весна-осінь припадає пік бігового сезону. Але через карантин усі старти перенесли саме на осінь. Тому навантаження буде досить велике. Тому зараз акцент роблять якраз на такі онлайн-забіги, щоб не втрачати форму. В Україні їх уже більше, ніж півдесятка. В одному з таких Павло Деркач нещодавно брав участь.

Якщо ж карантин буде продовжено, то у спільноті «Біговий Чернігів» плануватимуть інші заходи для підтримки спортсменів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button